SDP -Pitanje je da li Abazović više upravlja Vladom“

    11 meseci pre 931 pregleda Izvor: rtcg.me

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Petar Odžić kazao je da za „staru-novu većinu Ustav, Zakoni i Država predstavljaju mrtvo slovo na papiru, te da svaku priliku koriste da gaze po njima“. Istakao je da SDP od početka traži izbor sudija Ustavnog suda i prijevremene parlamentarne izbore.

Odžić je kazao da poslije saopštenja Vlade da Kovač i Damjanović nisu predstavljali Vladu i saopštenja Kovača da je u Republiku Srpsku (RS) bio u svojstvu ministrana poziv Dodika, nameću se dva moguća rješenja ovog, kako je kazao, sudokua oba opasna po Crnu Goru.

„Ili premijer ne upravlja više Vladom, ili je aminovao odlazak svojih ministara u RS. Ovo drugo mi djeluje realnije, u svijetlu najave poslanice GP URA Božene Jelušić da se plaši političkih dilova, i u svijetlu ozvaničene koalicije  GP URA I Demokratskog fronta (DF) u Budvi“, istakao je Odžić. 

Odžić ističe da „posle potpisivanja Temeljnog ugovora, negiranja genocida u sred Srebrenice, koalicija sa DF i SNP, ostaje samo da odlazeći premijer izjavi da smo svi Srbi, na čelu sa njim, jer “besplatni ručak” ne postoji“.

„Da se premijeru Abazoviću više ne može vjerovati govori i to koliko „istina“ može da iznese u 24 časa. 24/7 su Kovač i Damjanović ministri, a možda i nijesu. Ono što je kristalno jasno je da za ovu staru-novu većinu Ustav, Zakoni i Država predstavljaju mrtvo slovo na papiru i svaku priliku koriste da gaze po njima, tako da ono što mi od početka tražimo a to je izbor sudija Ustavnog suda i prijevremeni parlamentarni izbori, na kojima će građani reći šta misle kuda Crna Gora treba da ide, su jedini izlaz“, zaključio je Odžić.