SDT će procesuirati još 20 osoba i firmi

    11 mjeseci pre 259 pregleda Izvor: rtcg.me

U septembru će Specijalnom državnom tužilaštvu, biti procesuirano više osoba i preduzeća u okviru akcije Klap, nezvanično saznaje TVCG. Provjeravajući njihova poslovanja, istražitelji su došli do podataka da je jedan broj tih firmi i njihovih osnivača povezan sa ranije uhapšenima, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i utaju poreza.

Specijalno policijsko odjeljenje nastavilo je da provjerava poslovanja određenih preduzeća i njihovih osnivača. Izuzeli su brojnu dokumentaciju, koja upućuje na sumnju u povezanost sa osobama koje su krajem jula uhapšene, zbog sumnje da su utajom poreza oštetile budžet više od 4 miliona eura.

Kako nezvanično saznaje TVCG, tokom septembra će biti procesuirano još 20 osoba i firmi, zbog krivičnih djela, među kojima je utaja poreza. No, to je samo dio mozaika na kojem istražitelji uveliko rade.

Prema saznanjima TVCG, nastaviće se hapšenja i poreskih službenika.

Akcija klap rezultat je višemjesečnog rada istražitelja. U prvim hapšenjima, početkom maja, lišeno je slobode više od 20 osoba. Tada su iz policije naveli da su organizatori te kriminalne grupe Ivan Vuković, Radomir Karadžić i Dejan Lakić koji je i dalje u bjekstvu.

“Preduzeća čiji su vlasnici i. v, d. l, r. k. i sa njima povezana lica , u posljednjih pet godina, kako se sumnja, omogućila su vlasnicima više desetina preduzeća da steknu protivpravnu imovinsku korist, jer su izvukla više od 20.000.000 eura u gotovini po osnovu fiktivnih poslovnih odnosa, čime su pričinili štetu budžetu Crne Gore za iznos neplaćenog poreza više od 5.000.000 eura”, saopšteno je iz Uprave policije 8. maja ove godine.

U međuvremenu, istraga u slučaju Klap je proširena, pa su prije desetak dana, uhapšena četiri poreska inspektora, koji su navodno bili povezani sa poslovima povraćaja poreza na dodatu vrijednost osumnjičenima. lisice na ruke stavljene su i navodnim organizatorima četrnaestočlane kriminalne grupe, Bojanu Petričeviću i Saši Jokiću.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda