SDT: Krapović šef kriminalne organizacije, cilj zloupotreba službenog položaja i pozivanje na otpor

    2 sedmice pre 172 pregleda

Kriminalna organizacija čiji šef je Dragan Krapović formirana je početkom juna u Budvi sa ciljem izvršenja više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i pozivanje na otpor.

To je kazao specijalni tužilac Saša Čađenović na zajedničkoj konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije organizovanoj povodom predstavljanja podataka iz aktuelnih predmeta u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

Rekao je da je Krapović za sebe odredio da vrši krivična djela, izdaje naredbe i uputstva članovima kriminalne organizacije, da službena lica podstrekava na izvršenje krivičnih djela…

Saša Čađenović
Saša Čađenovićfoto: Savo Prelević

“Do sada prikupljeni dokazi do stepena osnovane sumnje ukazuju da je osumnjičeni K.D. nakon ulaska Upravne inspekcije u zghradu Opštine Budva podsrekao druge članove kriminalne organizacije J.D. A.M. D.B. i druga lica rukovodioce opštinskih službni Opštine Budva do dođu u prostorije partije “D CG” gdje je od istih zatražio da prekorače svola službena ovlašćenja pa su osumnjičeni A.M kao načelnik Komunalne policije i inspekcije opštine Budva, J.D. kao izvršna direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacija”, D.B. komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva podstreknuti od organizatora kriminalne organizacije osumnjičenog K.D. prekoračili svoja službena ovlašćenja i vozila koja su im data na upotrebu radi opšteg interesa zloupotrrebljavali i blokirali saobraćajnice i ustanove lokalne samouprave radi izazivanja nereda i suprotstavljanja organima policije, zakonitim odlukama državnih organa i otežali njihovo sproveođenje…”, rekao je Čađenović.

Saradnica u SDT-u Jovanka Krunić kazala je da je budvanska policija 6. i 11. juna dobila dvije prijave protiv Krsta Radovića, ali i da su prije nekoliko dana dobili njegovu prijavu protiv ministarke javne uprave Suzane Pribilović.

Krunićeva je objansila i da postupaju u predmetu formiranom po prijavi NVO MANS protiv predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, ali i da postupaju po Carevićevoj prijavi protiv Pribilovićeve i dvoje inspektora.

Na konferenciji je saopšteno i da je u toku prikupljanje informacije po prijavi zbog angažovanja privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva, a Katnićevi tužioci postupaju i po prijavi podnijetoj protiv poslanika DPS-a Andrije Nikolića i drugih zbog krivičnog djela stvaranja kreiminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja, primanje mita, davanje mita…

Saopšteno je i da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u svojstvu građana uzeli izjave od nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, lidera budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića, direktora Morskog dobra Predraga Jelušića…

Katnić: Nema svjedoka saradnika

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odgovarajući “Vijestima” kazao ie da je budvanski predmet u nadležnosti SDT-a i da je preduzet ogroman rad i da je do stepena osnovane sumnje utvrđeno da je u Budvi formirana kriminalna organizacija čiji su članovi počinili konkretna krivična djela.

Objasnio je i da je stvaranje kriminalne organizacije u isključivoj nadležnosti SDT-a.

Kazao je i da u tom predmetu SDT nema svjedoka saradnika.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6050 pregleda