Sindikat UP: Svim sredstvima ćemo štititi život svakog policajca

    10 mjeseci pre 290 pregleda Izvor: standard.co.me

S obzirom na sinoćnji događaj i napade na policijske službenike koji se desio na kružnom toku u blizini aerodroma Podgorica osuđujemo i izražavamo ogorčenje na huligansko ponašanje pojedinaca koji su, u pokušaju da blokiraju saobraćajnicu praveći barikade, napali policijske službenike u obavljanju redovnih zadataka – ocijenili su iz Sindikata Uprave policije.

U saopštenju navedeno je da se “isti ti pojedinci pozivaju da su vjernici, a u stvari su primitivci koji nemaju nikakve veze sa vjerom”.

Ovo nije prvi slučaj u posljednje vrijeme da policijski službenici bukvalno trpe pritiske od strane pojedinaca, koji ih na sve načine pokušavaju isprovocirati i izazvati njihovu reakciju, što bi za posljedicu imalo nemire a što i jeste njihov krajni cilj“, istaknuto je u saopštenju.

Apeluju na sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske da pozove na mir i slogu među građanima Crne Gore, “jer i među nama ima puno vjernika i pritom časno i profesionalno radimo svoj, nimalo lak posao”.

Apelujemo i na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da osudi napade na policiju i da pozove građane na mir i da se prestane sa izazivanjem nemira jer nikome ne donose dobro. Koristimo priliku da, ne ulazeći u razloge zbog kojih ste odlikovali sada već našeg bivšeg kojegu Šćepanovića Zlatnim likom Svetoga Petra lovćenskog tajnovidca, iskažemo naše neslaganje jer smo mišljenja kako ste ovo odlikovanje trebali uručiti porodici našeg pokojnog kolege Lekovića koji dade svoj mladi život obavljajući časno i profesionalno svoje radne obaveze, a uz to bio je veliki vjernik i poštovao svoju vjeru”, navedeno je u saopštenju.

Napominju da kompletni policijski sastav radi danonoćno kako bi održao stabilan javni red i mir u državi kao i punu bezbjednost svih građana Crne Gore.

Svakom građaninu mora biti jasno koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan, pa se moramo zapitati do koje mjere i pod kojim izgovorima treba opravdavati napade i negativna dešavanja izazvana od strane pojedinaca.

Dosadašnji rad policije je ocijenjen veoma visokom ocjenom od strane Savjeta za kontrolu rada policije kao i od drugih relevantnih institucija što je pokazatelj da policija maksimalno toleriše razne provokacije koje dolaze od pojedinaca. Treba se zapitati do kada jer život i tjelesni integritet policijskog službenika nije ništa manje važan od svih drugih članova ovoga društva. Svim sredstvima ćemo štititi život svakog policijskog službenika i nećemo dozvoliti da oni budu predmet brutalnih napada koji dolaze od huligana ma kojoj vjeri i naciji pripadali. Policijski službenici će i dalje, radi obezjeđenja stabilnosti i mira, svoje obaveze vršiti u skladu sa nadležnostima propisanih Zakonom i Ustavom Crne Gore i prema svima koji krše ili se ogriješe o zakon, primijeniti propisane mjere i radnje”,  zaključili su iz Sindikata Uprave policije.

Upućuju podršku i zahvalnost svim policijskim službenicima koji su angažovani ovih dana i moleza strpljenjei korektnopostupanjeprilikom primjene zakonskih ovlašćenja ma koliko bili isprovocirani.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6772 pregleda