Slučaj „Petlja“: Brajović saslušan u SDT

    2 sedmice pre 158 pregleda Izvor: vijesti.me

Specijalno tužilaštvo, privodi kraju istragu u slučaju poznatom kao „Petlja“, u kome ispituje moguću zloupotrebu službenog položaja u projektu izgradnje prve dionice autoputa Bar – Boljare.

Lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović danas je saslušan u SDT, saznaje Televizija Vijesti.

Brajović je u trenutku potpisivanja ugovora sa Kinezima o gradnji prve dionice bio ministar saobraćaja.

Bivši ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović iskaz u SDT dao je u svojstvu građanina.

Za sada, nema naznaka da bi on mogao dobiti drugačiji status u istrazi slučaja javnosti poznatom kao“Petlja”.

Brajovića sumnjiče da je sa još nekim strukturama vlasti odgovoran zbog toga što u cijenu prve dionice autoputa nije ukalkulisana i gradnja petlje Smokovac sa dodatnim radovima, čime je navodno napravio višemilionsku štetu po budžet.

Televizija Vijesti saznaje i šta je lider SD , kazao specijanom tužiocu Živku Savoviću.

Brajović je tokom današnjeg saslušanja tvrdio da je za vrijeme dok je on bio ministar saobraćaja i pomorstva u tom poslu sve rađeno po zakonu.

Da je neophodno Brajovićevo saslušanje, ali ne u svojstvu građanina, još ranije je ukazivala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) koji je protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

„Postoje čvrsti dokazi da gospodin Brajović treba da bude saslušan makar u svojstvu svjedoka ako ne u svojstvu okrivljenog. Zbog čega se to nije desilo treba tužilaštvo da odgovori, da li su u pitanju kapaciteti ili politička volja“, rekao je Dejan Milovac, direktor Istraživačkog centra MANS 16. maja 2019. godine. 

Da li postoje dokazi protiv Ivana Brajovića trebalo bi da bude poznato narednih dana, tačnije, nakon što tužilac Savović, sasluša i nekoliko svjedoka.

Brajoviću ovo nije prvi put da ga poziva SDT.

Saslušan je i sredinom maja zbog provjere da li je prihodovao 150.000 eura od navodno fingirane prodaje zemljišta u Danilovgradu, a provjeravano je i je li mu optuzeni predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 eura sa rivolving kartice u Atlas banci.

Sve je još u fazi izviđaja, a Brajović je u svim slučajevima saslušan u svojstvu građanina.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6810 pregleda