Spajić sa predstavnicima EBRD i Svjetske banke: Razvojni projekti u fokusu

    3 sedmice pre 205 pregleda Izvor: PV Informer

Razvojni prioriteti Crne Gore bili su u fokusu tokom sastanaka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima Svjetske banke i EBRD-a, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Spajić je tokom sastanka sa šefom kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Kristoferom Šeldonom govorio o više tema u sklopu pripreme Partnerskog okvira saradnje Svjetske banke sa Crnom Gorom u periodu od 2024. do 2028. godine.

foto: gov.me

Premijer je naglasio i značaj podrške Svjetske banke u dijelu buduće reforme preduzeća u većinskom vlasništvu države.

Na sastanku je takođe razgovarano o potencijalima i uslovima za kreditnu podršku Svjetske banke, baziranu na implementaciji razvojnih politika. Sve u cilju jačanja ekonomske otpornosti i upravljanja životnom sredinom na održiv način.

Tokom razgovora sa Remonom Zakarijom, prvim čovjekom EBRD-a u Crnoj Gori, razgovarano je o aktuelnim projektima i pravcima buduće saradnje.

foto: gov.me

Fokus će biti na projektima kojima se povećava konkurentnost crnogorske ekonomije, ubrzava tranzicija ka zelenoj ekonomiji, kao i na povezivanje i regionalne integracije kroz širenje prekograničnih saobraćajnih i energetskih veza.