Šta će poslanici u srijedu pitati Markovića

    10 mjeseci pre 206 pregleda Izvor: cdm.me

Predsjednik Vlade Duško Marković odgovaraće u srijedu, u okviru premijerskog sata u Skupštini, na pitanja poslanika.

“Da li su istinite tvrdnje SDT-a da je tajkun Duško Knežević zajedno sa povezanim 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona eura, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti. Ako jesu, šta ste kao predsjednik Vlade u tri godine mandata, uradili za zaštitite ekonomski sistem Crne Gore”, pitanje je poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković pitaće Markovića koje mjere preduzima Vlada na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama, te koji su joj planovi za narednu godinu.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić pitaće Markovića šta će, kao najodgovornija politička ličnost koja vodi unutrašnju i vanjsku politiku, preduzeti da Crna Cora izađe iz, kako je kazao, očiglednog produbljivanja političke nestabilnosti, negativnog ritma i suštinskog nazadovanja u ključnoj oblasti EU integracija koji, ukoliko se ovako nastavi, može rezultirati i formalnom blokadom procesa.

Poslanica SNP-a Danijela Pavićević pitaće Markovića da li će preduzeti konkretnu akciju preispitivanja i
ukidanja “neustavnih i nemoralnih odluka u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodijeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima po drugi, treći, četvrti put pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane ove zemlje”.

“Da li ćete se oglušiti na ogromno nezadovoljstvo građana zbog skandala stambene korupcije i na nepodnošljivu lakoću drskih pohlepa u političko-trgovačkoj koaliciji na vlasti?”, pitanje je Pavićević.

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće Markovića kada se naredne godine planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo, da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac, te kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati.

“Da li je Vlada zadovoljna efektima aktuelne politike u oblasti rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u javnom sektoru, i da li je analizirano eventualno definisanje novih modela koji bi unaprijedili ovaj veoma važan segment u životu svakog zaposlenog odnosno njegove porodice, sa posebnim akcentom na aktuelno rješavanje stambenih pitanja funkcionera sve tri grane vlasti, koje sa pravom najviše zanima javnost”, pitanje je predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića.

Ervin Ibrahimović iz Kluba manjinskih stranaka pitaće premijera da li Vlada planira povećanje zastupljenosti Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6600 pregleda