STOJA ČABARKAPA OPTUŽILA PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA PENZIONERA PLJEVLJA DA SU NA NELEGALAN NAČIN ODRŽALI SKUPŠTINU ORGANIZACIJE

    1 godina pre 1419 pregleda Izvor: dan.co.me

Članica Skupštine pljevaljskog Udruženja penzionera Stoja Čabarkapa otužila je predstavnike ovog udruženja da su na nelegalan način održali godišnju sjednicu. Prema njenim riječima održana je telefonska sjednica umjesto regularne sjednice, a sve sa ciljem da se sačuvaju privilegije predstavnika udruženja i da se sakriju detalji ranijeg rada. Ona tvrdi da je sjednica s pravom odložena zbog korona virusa, ali da je mogla da se održi u nekom drugom terminu. Kao poseban prestup vidi u promjeni statuta, jer je promjenama na telefonskoj sjednici omogućeno da jedno isto lice može da bude predsjednik upravnog odbora više od dva puta.

Predsjednik udruženja Vukadin Damjanović sve ovo radi da bi opstao i sačuvao sve svoje privilegije, jer ga niko ne kontroliše. Njegova primanja za godinu su 3.840 eura, odnosno 320 eura mjesečno za četiri sata rada dnevno, kaže Stoja Čabarkapa i dodaje da je Damjanović predsjednik i član Upravnog odbora i praktično su sve funkcije u njegovom rukama.

Čabarkapa kaže da je rad Upravnog odbora, prema izvještaju, za prošlu godinu koštao 750 eura, a ne zna se ko su članovi i koliko je ko dobio dnevnica. Navodi da je za sport i rekreaciju, samo u izvještaju, dato 1.846 eura, a da za sirotinju nema para ili im daju 30 eura. Čabarkapa posebno napominje da se iznos od 30 eura pomoći godinama ne povećava. Prema njenim riječima održane su dvije sjednice, da je jedna koštala 1.708 eura, da se ne zna zašta je taj novac raspodjeljen, a da se za drugu sjednicu ne zna koliko je koštala.

U izvještaju se ne vidi koliko je isplaćenih dnevnica, troškovi ručka i prevoz, piće koje se troši nemilice. Nema evidencije koliko nas je bilo i ko je dobio dnevnice. Ostali troškovi iznose 265 eura, a ne zna se šta je to. Pomoć bolesnima 819, 45 eura a nema spiska kome je dato- kaže Čabarkapa

Komentarišući za medije optužbe Stoje Čabarkape, predsjednik pljevaljskog udruženja Vukadin Damjanović je potvrdio da se sjednica skupštine udruženja održala uz telefonske pozive, kao i da je sve to urađeno zbog pandemije korona virusa.

Samo tri delegata su istakla primjedbe na izvještaj- kazao je Damjanović i negirao sve optužbe koje je iznijela Čabarkapa.

Damjanović je posebno naglašava da su netačne optužbe koje se odnose na raspodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja.

To može potvrditi Upravni odbor i predsjednici mjesnih odbora- tvrdi Damjanović.

Sjednica Skupštine udruženja penzionera Pljevlja bila je zakazana za 31. mart, ali je ista usled korona virusa odložena. Damjanović je u martu saopštio da se sjednica odlaže do daljnjeg. Međutim, javnost nije obavještena o tome da je održana telefonska sjednica, kao i na koji način je ista organizovana.

Gradnja stanova obična prevara

O izgradnji stanova za penzionere Stoja Čabarkapa kaže da se radi o običnim prevarama, kao i da nije tako u drugim opštinama.

U januaru 2018. godine Fond PIO je prenio Crnogorskom fondu za solidarnu stanbenu izgradnju 175. 972, 50 eura odnosno 50 odsto po ugovoru. Postavljen je kamen temeljac a nakon toga republička građevinska inspekcija je obustavila gradnju zbog neregularnosti glavnog projekta. U razgovoru sa direktorom Fonda za solidarnu stambenu izgradnju i predsjednikom Opštine Pljevlja, dogovoreno je da gradnja počne čim dozvole vremenske prilike. Međutim, u izvještaju za 2019. godinu nema ni riječi o gradnji. Navode da je u banci zarobljeno još 81. 855,22 eura. U drugim opštinama se gradi, a u Pljevljima ništa osim što se laži prosipaju- kaže Čabarkapa.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26240 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10894 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10268 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9462 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8965 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: