Striković – zvijezda u povoju

    1 sedmica pre 172 pregleda Izvor: cdm.me

Kakav početak sezone za Rudar – ekipa kojoj se prognozirala grčevita borba za svaki bod vezala je dvije pobjede u prethodne tri utakmice.

Obje su ostvarene na krilima osamnaestogodišnjeg Vuka Strikovića, koji je protiv Titograda potpisao ,,het-trik“ (3:1), a prošle subote dao odlučujući gol u meču sa Petrovcem (1:0).

Novo lice u prvoligaškom fudbalu, momak koji je iz Budućnosti u ljetnjem prelaznom roku prešao pod Golubinju, odmah je zablistao na prvoligaškoj sceni.

Već četiri pogotka. Zvijezda u povoju – reklo bi se…

“Prezadovoljni smo zbog ovakvog starta. Svi znaju da imamo mladu ekipu, da smo se kasno formirali, ušli u prvenstvo sa malim brojem treninga… Uprskos svemu, brzo smo počeli da igramo dobro. Vezali smo dvije pobjede na svom terenu i to nam mnogo znači na planu samopouzdanja. Svjesni smo da još nijesmo napravili ništa, da je pred nama dug put do cilja, ali ovo je početak koji obećava”, za Arenu kaže Striković, a potom nastavlja:

“Srećan sam zbog mojih partija i golova, ali od toga ne bi bilo ništa da nije saigrača i trenera Bogavca. Moj učinak je stigao kao plod timske igre, kvalitetnog rada sa šefom. Nema euforije kod mene. Čvrsto sam na zemlji. Fokusiran sam na treninge i utakmice. Vjerujem da ćemo zajedno rasti – ekipa i ja. Možemo da izborimo opstanak, a i više od toga”, ističe mladi krilni napadač.

Striković je dijete Budućnosti, bonus igrač, očekivalo se da bude u prvom timu nakon debija prošle sezone protiv Petrovca, da igra više… Umjesto toga – uslijedila je selidba u Rudar. Potencijal je pokazao momentalno. Doveden je kao krilo, ali ga je trener Vuko Bogavac prebacio u špic.

“U Pljevljima sam dobio minutažu, slobodu, prostor, povjerenje… Sve ono što mi je sada potrebno. Dolazak u Rudar je najbolja moguća stvar. Vjerujem da ću napredovati i opravdati očekivanja. Trudim se na svakom treningu i utakmici. Dajem sve od sebe i da maksimalno pomognem ekipi”, ističe Striković, koji dodaje:

“Budućnost je klub koji volim, prošao sam mlađe selekcije, debitao za prvi tim… Žao mi je što nijesam tamo, mada je na mojoj poziciji bila velika konkurencija. Nijesam ni dobio pravu šansu. Volio bih jednog dana da se vratim, da ostavim trag, ali sada sam fokusiran samo na Rudar”, naglašava Striković.

Rudar u srijedu igra zaostalu utakmicu sa Zetom na Trešnjici. Šansa za nove bodove, možda i novi gol mladog ofanzivca.

“Zeta nije dobro počela prvenstvo i nastojaće da se vadi protiv nas, pogotovo što je domaćin. Biće teško, ali mi imamo svoje adute. Idemo tamo sa ciljem da pobijedimo, a u krajnjem nije loš ni bod. Da li ću dati gol? Potrudiću se, ali odmah prihvatam i da neko drugi bude strijelac samo da Rudar ostvari pozitivan rezultat”, zaključio je Striković.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6621 pregleda