Suspendovana načelnica Direkcije za azil zbog vrijeđanja vjernika na Facebooku

    10 mjeseci pre 366 pregleda Izvor: cdm.me

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je da je pokrenuo postupak protiv službenice Ministarstva unutrašnjih poslova Sandre Bugarin, načelnice Direkcije za azil u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, zbog njenih istupa i izraženih neprimjerenih stavova i komentara na ličnom Facebooku profilu. Ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka. Uprava policije će preduzeti aktivnosti iz djelokruga svoje nadležnosti.

Sandra Bugarin je juče na Facebooku izvrijeđala vjernike i crkvene velikodostojnike na saboru u Nikšiću.

“Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod – ovce koje su pohrlili u Nikšić!”, napisala je Bugarin.

Sandra Bugarin

Nakon toga Bugarin se izvinila svim vjernicima čije je prisustvo u Nikšiću kvalifikovala izrazom “ovce”. Pojasnila je da poštuje svačije opredjeljenje ali ne voli da bilo ko vrijeđa i prijeti “meni i građanima koji misle kao ja, koji se osjećaju kao Crnogorci”.

Danas je Nuhodžić CdM-u rekao da je preduzimanje aktivnosti protiv Bugarin smatrao ličnom moralnom i profesionalnom obavezom jer smo, kako je poručio, građanima dužni poštovanje i uvažavanje u svim situacijama, “pa i kada ne dijelimo ista uvjerenja”.

Takođe, i protiv Kristine Đukanović, službenice Direktorata za vanredne situacije MUP-a pokrenut je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti.

“Napominjem da lični stavovi zaposlenih ne predstavljaju i stavove organa – naprotiv, oštro osuđujem svaki oblik širenja netolerancije i netrpeljivosti. Neprimjereni vokabular ne može i ne smije biti način komunikacije predstavnika državnih organa i građana. Kao što niko nije imao takvu vrstu podrške za sve godine mog bavljenja politikom, tako niko ne može imati podršku da, kao predstavnik organa kojim rukovodim, putem društvenih mreža šalje poruke koje vrijeđaju, omalovažavaju građane, šire netoleranciju i iskazuju nepoštovanje prema
različitostima”, poručio je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima svi državni službenici su dužni da, prije svega ličnim ponašanjem, čuvaju ugled organa u kome su zaposleni, jer njihov doprinos se jedino mjeri profesionalnim odnosom, kulturom i poštovanjem građana.

“Iskreno vjerujem, da ovakve pojedinačne neprimjerene izjave ne mogu narušiti povjerenje građana u rad Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije koje već godinama gradimo i koje smo kroz razne projekte sada već pretvorili u snažan partnerski odnos s građanima i ukupnim civilnim sektorom u kreiranju kvalitetnih politika od javnog interesa”, zaključio je u izjavi za CdM Nuhodžić.

SNP: Državni službenici ne smiju imati ovakve izlete

Iz Socijalsitičke narodne partije je saopšteno da državni službenici ne smiju imati ovakve izlete jer što njih plaćaju upravo ti građani koje nazivaju ovcama i drugim pogrdnim nazivima.

“Socijalistička narodna partija upozorava vlast da mora sankcionisati svakoga ko na ovakav način vrijeđa i omalovažava druge bilo zbog političkog opredjeljenja, nacionalne ili vjerske pripadnosti ili bilo kog drugog svojstva ili mišljenja. Nasuprot tome, potrebno e stvoriti uslove da se Crna Gora zaista može nazvati multietničkom i multikonfesionalnom državom u čijim su temeljima ugrađeni principi mirnog suživota, tolerancije i solidarnosti”, zaključili su u SNP-u.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda