Teren mjerilo uspjeha

    2 godine pre 589 pregleda Izvor: dan.co.me

Fudbal je u poslednjih mjesec i po paralisan zbog pandemije korona virusa. Igrači rade samostalno, čekaju dozvolu da mogu krenuti sa radom na terenu. Tačnije, jedva čekaju da se vrate svakodnevnim obavezama, što potvrđuju i riječi veziste Rudara Velizara Janketića.

Sve ovo je došlo iznenada. Snalazimo se, vjerujem kao i drugi klubovi, kako znamo i umijemo. Mi u Rudaru svi provodimo vrijeme u samoizolaciji. Dobili smo program rada iz kluba kojega se pridržavamo i trudimo se da ostanemo u što boljoj fizičkoj spremi. Treniramo individualno, ali se to ne može porediti sa radom u kolektivu i u radu sa loptom – rekao je Janketić.

Koliko će prekid napraviti problema?

Mislim da je veoma teško, nakon svega, nastaviti prvenstvo. Svi sa nestrpljenjem očekujemo konačnu odluku. Uostalom, šta se god odluči, ostaviće i te kako velike posledice na fudbal.

Rudar je jesenas igrao po receptu toplo-hladno, a onda ste u drugom dijelu zablistali i stigli do četvrtog mjesta?

Prva polusezona u Rudaru je bila puna uspona i padova i to iz nekoliko razloga. Mi smo možda i jedini klub, koji smo prvenstvo počeli bez i jednog dana priprema. Uigravali smo se kroz utakmice, i kako je vrijeme odmicalo, na kraju prve polusezone, bili smo van zone ispadanja. U pauzi smo radili kvalitetno i početak drugog dijela bio je izvanredan. Vezali smo četiri pobjede iz isto toliko utakmica i dokazali da možemo mnogo. Situacija koje se dogodila najviše nama nije odgovarala.

Koje su ambicije Rudara u nastavku, naravno ukoliko ga bude?

Da nastavimo tamo gdje smo stali. Želimo još više da unaprijedimo igru i da, bez lažne skromnosti, pokušamo da izborimo Evropu. Sigurno je da najveće zasluge za dosadašnje uspjehe imaju, prije svih, direktor Damir Čakar i trener Edis Mulalić sa svojim stručnim štabom. Sigurno je da, ako se prvenstvo nastavi, Rudar može još mnogo toga da pokaze, čak i borbu za sam vrh tabele – poručio je Janketić.

Šta ako se prvenstvo prekine?

Za mene je mjerodavno samo ono što se postigne na terenu. Sve ostalo ne bi imalo pravu vrijednost – rekao je na kraju dvadestdvogodišnji vezista Rudara Velizar Janketić.

Odlazi na kraju sezone?

Kao član Budućnosti već sa 18 godina postali ste prvotimac. Ipak, nije išlo prema očekivanju?

Prošao sam sve mlađe kategorije Budućnosti, stigao do prvog tima, igrao evropske utakmice, postigao i jedan pogodak na međunarodnoj sceni. Sa plavima sam osvojio titulu i smiješila mi se uspješna karijera. Evo me trenutno sa 22 godine u Rudaru u jednoj zdravoj fudbalskoj sredini. Mislim da je došlo vrijeme da napravim nešto više. Ima interesovanja za mene, ali sada su mi sve misli okrenute prema Rudaru i njegovom uspjehu. Postigao sam osam pogodaka i zabilježio osam asistencija. Rudar je jedna velika porodica, skup, prije svega, dobrih momaka a zatim i igrača – kazao je Janketić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: