Troškove posjete Krivokapića Svetoj Gori platio crnogorski počasni konzul Vasili Apostolopoulos

    1 mesec pre 129 pregleda Izvor: cdm.me

roškove posjete Zdravka Krivokapića Svetoj Gori platio lično crnogorski počasni konzul Vasili Apostolopoulos, jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma, saopšteno je danas iz Kabineta Krivokapića.

” Premijer Krivokapić je otputovao u Solun 17. septembra, kako bi svečano otvorio tamošnji Počasni konzulat Crne Gore, na čijem je čelu počasni konzul Vasili Apostolopoulos, za koga je Ministarstvo vanjskih poslova izdalo egzekvaturu još 16. marta 2020. godine, ali je zbog situacije sa pandemijom svečano otvaranje počasnog konzulata bilo odgođeno” navodi se u saopštenju.

Ističe se da je premijerova posjeta predstavljala idealan povod da posjeti prestižni investicioni forum – 85. Thessaloniki International Fair, kojem je prisustvovao značajan broj grčkih preduzetnika i investitora, koji su izrazili želju da se susretnu sa predsjednikom Vlade i članovima naše delegacije, te razgovaraju o mogućnostima investiranja u Crnu Goru.

Trvdi da se je tokom boravka u Solunu premijer Krivokapić imao izrazito korisne sastanke sa nizom važnih poslovnih udruženja iz sjeverne Grčke, uključujući uticajne donosioce odluka i investitore iz sfera biznisa, trgovine i industrije.

“Na predlog našeg počasnog konzula dr Apostolopoulosa, organizovana je i posjeta Svetoj Gori, gdje su razmatrane mogućnosti saradnje na polju vjerskog, odnosno hodočasničkog turizma. Premijer je takođe obaviješten da je političko i vjersko rukovodstvo Svete Gore izrazilo želju za susretom, što je očitovano toplom dobrodošlicom, radošću, prijateljskim dočekom i osjećanjem ljubavi i poštovanja prema Crnoj Gori. Tom prilikom, premijer je posjetio pet svetogorskih manastira: Iviron, Pantokrator, Vatoped, Simonopetra i Ksenofont”, naglašava se u saopštenju iz Krivokapićevog Kabineta.

Premijera je, po predviđenom protokolu, sa svim počastima, primio civilni administrator Svete Gore Atanasios Martinos, prenijevši mu tople pozdrave grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa.

“Troškove posjete Svetoj Gori platio je lično crnogorski počasni konzul dr Vasili Apostolopoulos, inače jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma. Smještaj takođe nije iziskivao nikakve troškove, već je činom tradicionalnog gostopromistva obezbijeđen od strane svetogorskih domaćina”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić se vratio u Crnu Goru 19. septembra.

“Dodatno želimo da naglasimo da ova Vlada nikada nije i nikada neće organizovati, nauštrb građana, tajanstvena putovanja i misteriozne letove („sa stepenom tajnosti”), a u svrhu realizacije ličnih potreba ili interesa njenog predsjednika ili bilo kog ministra”, zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: