Pljevlja: Podnijete krivične prijave zbog ilegalne gradnje i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju

    2 sedmice pre 4371 pregleda Izvor: rtcg.me

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja podnijeli su krivične prijave protiv dva fizička i jednog pravnog lica – M.B. (65) iz Pljevalja, odgovornog lica u pravnom licu d.o.o. „Tehnogradnja“ i protiv tog pravnog lica, kao i protiv Z.B. (71) iz Pljevalja.

„Dakle, 2. juna 2023. godine je na teritoriji opštine Pljevlja izvršen inspekcijski nadzor kojom prilikom je utvrđeno da je M.B. tokom 2023. godine započeo gradnju dva objekta ukupne površine oko 1.000 metara kvadratnih, bez podnijete prijave građenja i odgovarajuće dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i objekata“, navodi se u saopštenju.

Kažu da je protiv Z.B.  podnijeta krivična prijava jer je u mjestu Radosavac započeo gradnju objekta bez podnijete prijave građenja i odgovarajuće dokumentacije, što je utvrđeno kontrolom od strane urbanističko građevinske inspekcije.

Osim toga, takođe policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Pljevlja, podnijeli su krivičnu prijavu protiv S.D. (49) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Sumnja se da je ovo djelo počinio na način što je u svojstvu odgovornog lica zaposlenog na radnom mjestu vozača teretnog vozila u jednom preduzeću, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspologanja tuđom imovinom, prekoračenjem granice svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist, tako što je u privatne svrhe i potrebe iskoristio pogonsko gorivo, koje je bilo namijenjeno za službene potrebe“, navodi se u saopštenju.

Takođe policijski službenici su u septembru procesuirali lice zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.