Ugostitelji počeli pregovore s Vladom, subvencije na zarade biće produžene

    4 sedmice pre 155 pregleda Izvor: cdm.me

NVO “Ugostitelji Crne Gore” pozdravlja početak dijaloga sa Vladom u vezi sa ključnim problemima sa kojima se suočava sektor ugostiteljstva. Navode da ih raduje činjenica da će subvencije na zarade biti produžene, ali i da će se preispitati i olakšati uslovi po kojima poslodavci ostvaruju pravo na subvencije.

“Iako se sektor ugostiteljstva više od godinu suočava sa brojnim problemima, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije, spremni smo da zajedno sa Vladom radimo na pripremi ljetnje turističke sezone od koje su očekivanja svih nas velika. Svjedoci smo da se u ugostiteljskim objektima posljednje dvije sedmice mahom poštuju epidemiološke mjere zato smo ohrabreni najavom da se razmatra mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima”, navode u saopštenju.

U dijalogu sa predstavnicima Vlade, dodaju, konstatovano je poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji, a značajan doprinos dali su i zaposleni u sektoru ugostiteljstva nakon što ih je Ministarstvo ekonomskog razvoja uvrstilo u prioritetnu grupu za vakcinaciju.

Zato, NVO “Ugostitelji Crne Gore” još jednom poziva svoje članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila [email protected] kako bi se proces vakcinacije nastavio.

“Ovim činom zajedno šaljemo pozitivnu sliku svim domaćim i inostranim posjetiocima da je Crna Gore spremna da dočeka turiste ove sezone. Današnjem sastanku, pored predstavnika turističke privrede, prisustvovao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, državna sekretarka za turizam Ivana Đurović, i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borko Bajić”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20818 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: