Uskoro objavljivanje dokumentacije za autoput, o dodjeli stanova i kredita funkcionerima

    2 meseca pre 160 pregleda Izvor: cdm.me

Savjet će uskoro početi sa objavljivanjem dokumentacije za auto-put, nastaviti da objavljuje dokumentaciju o dodjeli stanova i kredita javnim funkcionerima, ali i organizovati pres konferenciju na temu prodaje državne imovine u prethodnom periodu, saopšteno je nakon pete sjednice Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Na jučerašnjoj sjednici usvojen je Predlog Polugodišnjeg izvještaja koji će biti dostavljen Vladi Crne Gore na usvajanje.

“U izvještaju se navodi da je Savjet zaprimio 40 prijava koje su dostavili građani ili nadležni državni organi, a Stručnom tijelu su se direktno obratila tri zviždača koji imaju detaljnije informacije o predmetima u nadležnosti Savjeta, kao i više drugih lica. S tim u vezi Stručni tim Savjeta je uzeo u rad i dodatne slučajeve”, navode iz Savjeta.

Kako dodaju, do danas je Savjet podnio 355 zahtjeva za dostavljanje informacija, na koje je dobijeno 286 odgovora od strane državnih organa, odnosno na 69 zahtjeva nije odgovoreno.

“Takođe, usvojen je Izvještaj o podnijetim preporukama državnim organima. Naime, Savjet je uputio preporuku o obustavi isplate iz budžetske rezerve, preporuku za izmjene Odluke o dodjeli stanova i kredita javnim funkcionerima, kao i preporuku za uvezivanje baza podataka organa državne uprave”, saopštili su iz Savjeta.

Ističu da je Stručni tim Savjeta održao dvije press konferencije za medije u kojima je javnost upoznata sa zloupotrebama državne imovine, a u vezi sa dodjelom stanova i kredita funkcionerima.

Takođe, iz Savjeta su saopštili da su im iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja date informacije o preduzetim aktivnostima i planovima vezanim za transparentnost budžetske potrošnje.

U vezi sa tim, Savjet je donio zaključak da preporuči Vladi Crne Gore da zaduži Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da pripremi analizu ograničenja za uspostavljanje pretražive internet baze podataka budžetskih rashoda.

Sjednici su osim predsjedavajućeg potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, prisustvovali članovi Savjeta: Stevo MukMilan PopovićJanko Odović (zamjenik ministra Milojka Spajića), kao i rukovodilac Stručnog tima Savjeta Vanja Ćalović Marković i sekretar Savjeta Ana Rašović.

Najnovije vijesti

Zvezda čeka Bragu, Vest Hem u Zagrebu

16. septembra 2021. 12:17

Otišao je veliki Dušan Duda Ivković

16. septembra 2021. 10:09

Prognoza vremena – 16. septembar

15. septembra 2021. 22:21

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 25872 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11609 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10674 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10044 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9215 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8725 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8550 pregleda
%d bloggers like this: