Veljović: Naša je obaveza da čuvamo građane ali i zašititimo pripadnike službe

  • 2 sedmice pre
  • 134 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Izražavam priznanje na savjesnom i odgovornom obavljanju radnih zadataka i čestitam na odlučnim i hrabrim reakcijama koje ste pokazali u ključnim momentima kada je odgovornost službe posebno naglašena da čuva državu i njene građane, kazao je Direktor Uprave policije Veselin Veljović na današnjem sastanku sa policijskim službenicima koji su zadobili povrede u incidentima koji su se dešavali u prethodnom periodu. 

Aktuelna pitanja i dešavanja u Crnoj Gori zahtjevala su i preduzimanje zakonom propisanih policijskih radnji radi očuvanja stabilnosti, reda i bezbjednosti države. 

“Svjedoci smo da su prilikom vršenja radnih zadataka naši službenici bili izloženi kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Iznenađeni smo bili stepenom agresije koji je bio upućen prema pripadnicima službe. Patriotizam i jedinstvo koje ste pokazali zaslužuju poštovanje. Naša je obaveza da čuvamo građane ali i da snagom zakona zaštitimo naše ljude”, rekao je Veljović. 

U izvršavanju opredjeljenih zadataka, dodao je, policajci su iskazali mudrost i trpeljivost a kada je bilo neophodno pokazali su efikasnost, hrabrost i požrtvovanost u odgovorima na nasilje koje je bilo usmjereno direktno na njih.

“Podsjećamo da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije od kojih je jedan službenik zadobio tešku tjelesnu povredu dok su ostali zadobili lake tjelense povrede”, zaključio je Veljović.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.