Veljović: Naša je obaveza da čuvamo građane ali i zašititimo pripadnike službe

    6 mjeseci pre 218 pregleda Izvor: standard.co.me

Izražavam priznanje na savjesnom i odgovornom obavljanju radnih zadataka i čestitam na odlučnim i hrabrim reakcijama koje ste pokazali u ključnim momentima kada je odgovornost službe posebno naglašena da čuva državu i njene građane, kazao je Direktor Uprave policije Veselin Veljović na današnjem sastanku sa policijskim službenicima koji su zadobili povrede u incidentima koji su se dešavali u prethodnom periodu. 

Aktuelna pitanja i dešavanja u Crnoj Gori zahtjevala su i preduzimanje zakonom propisanih policijskih radnji radi očuvanja stabilnosti, reda i bezbjednosti države. 

“Svjedoci smo da su prilikom vršenja radnih zadataka naši službenici bili izloženi kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Iznenađeni smo bili stepenom agresije koji je bio upućen prema pripadnicima službe. Patriotizam i jedinstvo koje ste pokazali zaslužuju poštovanje. Naša je obaveza da čuvamo građane ali i da snagom zakona zaštitimo naše ljude”, rekao je Veljović. 

U izvršavanju opredjeljenih zadataka, dodao je, policajci su iskazali mudrost i trpeljivost a kada je bilo neophodno pokazali su efikasnost, hrabrost i požrtvovanost u odgovorima na nasilje koje je bilo usmjereno direktno na njih.

“Podsjećamo da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije od kojih je jedan službenik zadobio tešku tjelesnu povredu dok su ostali zadobili lake tjelense povrede”, zaključio je Veljović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5960 pregleda