Zabrana ulaska u Grčku do 1. jula: Srpski turisti vraćeni sa granice, Grci promijenili pravila!

    4 mjeseca pre 235 pregleda Izvor: standard.co.me

Kolona automobila iz Srbije našla se jutros na graničnom prelazu Promahona u nadi da će Grci kasnije poslije podne otvoriti granice kao što je bilo najavljeno i ući u zemlju. Međutim, kako “Telegraf” saznaje iz pouzdanih izvora srpskim državljanima ipak neće biti omogućen ulazak u zemlju.

Takođe, kako piše i grčki “Ethnos“, na graničnom prelazu Promahona trenutno se stvorila kolona od deset kilometara sa turistima iz Njemačke, ali i iz balkanskih zemalja. Kako navode, svi koji su bili iz Srbije u koloni vraćeni su nazad budući da se Srbija više ne nalazi na listi onih koji mogu da uđu u Grčku.

Kako je rečeno Tanjugu iz grčke granične policije na prelazu Promahonas, državljani Srbije koji imaju boravišnu dozvolu u zemljama Evropske unije mogu da putuju u Grčku, dok ostali državljani Srbije sa boravištem u Srbiji ili drugoj zemlji van EU, ne mogu ući u Grčku.

U ovom trenutku nema precizne informacije šta je konkretan uzrok zabrane srpskim turistima, ali se pretpostavlja da se vlada odlučila na ovaj korak zbog porasta oboljelih u Srbiji. Doduše, i sam premijer Grčke Kirjakos Micotakis je zajedno sa stručnim epidemiološkim štabom više puta naglasio da su zbog promjene epidemiološke situacije moguće i promjene odluka o prijemu putnika iz EU i neevropskih zemalja.

Podsjetimo, još 20. maja Grčka je objavila da će otvoriti granice sa Srbijom. Prema najavama ministra turizma Harisa Teoharisa, listu od 29 zemalja formirali su na osnovu epidemiološkog profila zemalja regiona, a i u skladu sa najavama evropske Organizacije za vazdušnu bezbjednost.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda