Zašto je u Beogradu ponovo buknula zaraza

    4 mjeseca pre 655 pregleda Izvor: cdm.me

U Beogradu je juče registrovano 45 zaraženih koronavirusom u jednom danu, od ukupno 69.

Statistika je pokazivala da je nešto prije više od deset dana prijestonica odahnula, sa jednocifrenim registovanim oboljelim na 24-satnom nivou, pa je 9. juna iznenadio broj od 45 zaraženih. Ovo je najlošiji rezultat i najveći broj oboljelih u jednom danu još od 30. aprila kada ih je bilo čak 90.

U potvrđenim slučajevima zaraze kovidom 19 drugi gradovi nisu ni blizu Beogradu. Štaviše, svi zajedno, ukupno nemaju toliko.

Na drugom mjestu je Niš sa “tek” šest novozaraženih, pa slijede Sombor i Subotica sa po dva, a jedno oboljelog registrovali su u Čoki, Ljuboviji, Žitorađu, Irigu, Kruševcu i Doljevcu.

Ukupno zaraženih prema beogradskim opštinama, njih četiri potvrdilo je više od 300 slučaja. Voždovac 336, Novi Beograd 320, Zemun 316 i Zvezdara 314. Najmirnije je u Barajevu sa 38 slučaja i Sopotu sa 35.

Šta se u Beogradu odjednom tako promijenilo, može se objasniti “uvezenim” slučajevima, što iz drugih gradova, što iz inostranstva.

Podsjećamo, prijavljeno je da je studentski dom na Karaburmi novo žarište, sa studentima koji su došli da završavaju svoje fakultetske obaveze. Takođe, novi slučajevi registrovani su u ustanovama koje su ponovo otvorile svoja vrata, poput škola i vrtića, a takođe i u firmama koje broje stotine i hiljade zaposlenih.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda