Zatvorenik napao službenicu u UIKS-u, nanio joj lakše povrede

    1 godina pre 263 pregleda Izvor: cdm.me

Službenica Uprave za izvršenje krivičnih sankcija C.Ć. zadobila je lakše tjelesne povrede nakon što ju je, dok je dijelila doručak u disciplinskom odjeljenju Kaznenog popravnog doma u UIKS-u, napao zatvorenik M.V. iz Nikšića,  saznaje CdM.

Kako tvrdi izvor CdM-a, incident se odigrao u petak 11.oktobra kada je C.Ć. koja radi kao kuvarica u UIKS-u u pratnji komandira D.K. oko 8. časova ujutru djelila doručak u dijelu gdje se nalaze takozvane samice.

“U trenutku kada je komandir otvorio vrata ćelije broj 5 i C.Ć.krenula da zatvoreniku doda hljeb, on ju je pesnicom udario u glavu. Od siline udarca C.Ć. je izgubila svijest i pala, a kamnadir i još dva službenika UKIS-a su skočili kako bi savladali zatvorenika koji je inače prilično krupan i snažan. Da bi ga savladali morali su upotrebiti biber sprej nakon čega su uspjeli da ga uvuku u ćeliju”, ispričao je izvor CdM-a.

Kako je CdM-u saopšteno iz UIKS-a, brzom intervencijom službenika obezbjeđenja spriječen je dalji napad zatvorenika na službenicu UIKS-a, koja je zatim odvedena u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć,

Zatvorenika M. V. je po navedenom događaju pregledao zatvorski ljekar-psihijatar, koji je uputio lica u Specijalnu zdravstvenu ustanovu za psihijatrijske bolesti u Kotoru, gdje je imenovani zadržan na dalje liječenje.

O ovom događaju obaviještena je i Uprava policije, radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6961 pregleda