Detalji ubistva u Bijelom Polju: Rodjaku ubili zbog novca, branili se da su samo htjeli da je udare

    5 godina pre 1214 pregleda Izvor: Analitika

Osumnjičeni Damir Selimović (23) i Danko Božović (24) koji se ranije zvao Miloš Selimović, su svoju gluvonijemu rođaku Dragicu Selimović ubili zbog novca a u policiji su „djelimično priznali krivično djelo“ braneći se, da nijesu htjeli da ubiju svoju blisku srodnicu, već da su je samo udarili.

Motiv ubistva je novac jer su znali da je u prostoru gdje je živjela sa suprugom i kćerkom imala nekoliko hiljada eura, a pominje se cifra oko 5.000.

Dragica Selimović pronađena je u subotu bez znakova života u svojoj kući, u romskom naselju Rakonje u Bijelom Polju. Centru bezbjednosti u Bjelom Polju je osim smrti ženske osobe prijavljena i premetačina kuće i nestanak novca iz kuće u kojoj je Selimović živjela.

Damir Selimović (23) i Danko Božović (24) koji se ranije zvao Miloš Selimović, uhapšeni su juče zbog sumnje da su u naselju Rakonje iz koristoljublja ubili gluvonijemu rođaku Dragicu Selimović (55).

Selimović i Božović se krivičnom prijavom terete da su počinili krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Jašar Selimović (30) za neprijavljivanja počinioca krivičnog djela i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozvnih materija. Njima je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 sata.