BEGIĆ: Razmatramo otvaranje granica ka regionu

    2 mjeseca pre 687 pregleda Izvor: rtcg.me

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore ozbiljno razmatra dalje korake o ažuriranju liste kada je riječ o zemljama regiona, ali se ne smiju zaboraviti potencijalni brojeve ljudi koji bi došli, poručio je pomoćnik direktora te ustanove, Senad Begić. On je istakao da se, osim otvaranja granica, razmatraju i uslovi koji će minimalizovati epidemiološki rizik.

Begić je kazao da će biti proširenja liste zemalja koje se nalaze na zelenoj listi i istakao da će se Ukrajina uskoro naći na ažuriranoj verziji.

“Insitut je napravio metodologiju koja je slična sa onom od EU gdje je jedan od ključnih parametara broj aktivnih slučajeva, a drugi ključan parametar je kretanje broja oboljelih i dugoročni trendovi. Ne zaboravite da je predlog za Rusiju došao od Operativnog štaba za turizam i MORT. Potrebno je vrijeme da otvaranje granica bude učinkovito”, dodao je Begić. 

“Kada se radi o ažuriranju liste država iz regiona, o tome se mora voditi računa i o tome i uslovima pod kojim će se otvoriti granice se razmatra”, istakao je pomoćnik direktora IJZ. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6604 pregleda