Bošnjak: Da imamo nepristrasnog državnog tužioca, isti čas bi imali reakciju na tekst bivšeg američkog ambasadora

    1 godina pre 257 pregleda Izvor: Vijesti

Potpredsjednica Skupštine i poslanica Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak kazala je za “Vijesti” da je bivši američki ambasador Montgomeri potvrdio da je šverc cigareta bio državni posao uz prećutnu dozvolu stranih sila, iz čega su iznikli i prvi milioneri u Crnoj Gori koji su ovaj “državni posao” iskoristili za lično bogaćenje.

“Da imamo nepristrasnog državnog tužioca, isti čas bi imali reakciju na tekst bivšeg američkog ambasadora. Za očekivati je bilo da se hitno reaguje i saslušaju pomenuti akteri. Naravno Đukanović je za postojeće tužilaštvo, miljama udaljen od svake sumnje”, kazala je Bošnjak.

Smatra da je ovo samo potvrda onoga što svaki građanin Crne Gore zna već godinama, ali Đukanovićevo konvertitstvo i kameleonsko prilagođavanje “kako vjetar duva”, govori samo o njegovom karakteru i značaju ličnih interesa i svjesnosti koliko je “zagazio u kriminal, da je spreman na sve samo da sačuva nelegalno stečeno bogatstvo i sebe od odgovornosti”.

“Ovaj unosan ‘državni posao’ mu je baš oslačao, pa se u kontinuitetu, u manjoj ili većoj mjeri, odvijao evo 30 godina. Najgore od svega što je i pod ovom novom vlašću se bilo krenulo sa istom praksom, možda samo sa donekle izmijenjenim akterima… ali ne sumnjam da su iskusni Đukanović i njegova bratija bila van toga”, rekla je Bošnjak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: