Darko Šarić osuđen za pranje najmanje 20 miliona eura

    2 sedmice pre 1166 pregleda Izvor: cdm.me

Viši sud u Beogradu proglasio je Darka Šarića krivim da je sa svojom grupom oprao najmanje 20 miliona eura stečenih švercom kokaina. Šarić nije prisustvovao izricanju presude. Uskoro će sudija saopštiti i visinu kazne.

Poslije gotovo decenije suđenja Darku Šariću i grupi saradnika da su oprali najmanje 20 miliona eura kokainskog novca, danas je izrečena prva presuda.

Sudsko vijeće koje čine predsjednik Siniša Petrović i članovi Dragomir Gerasimović i Svetlana Aleksić prije deset minuta proglasilo je Šarića krivim za pranje novca. Iste sudije ranije su osudile Šarića na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Šarić nije prisustovao izricanju presude.

Ova presuda nije konačna – na nju se mogu žaliti i tužilac i odbrana i o njoj će odlučivati Apelacioni sud.

Tužilaštvo je Šarića za pranje kokainskog novca optužilo u avgustu 2010, a suđenje je krenulo naredne godine.

On je, piše u optužnici, organizovao kriminalnu grupu koju su činili advokati i ekonomisti sa zadatkom da operu milione eura koje je Šarić zaradio prodajom kokaina.

Njegov „prljav“ novac, saradnici su ubacivali u ekonomiju Srbije kupovinom hotela, državnih poljoprivrednih preduzeća i zemlje po Vojvodini i na jugu zemlje. Korišćeni su posrednici u kupovinama, a novac su u banke uplaćivali u manjim iznosima da ne bi privukli pažnju državnih organa.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6317 pregleda