Demokrata bliži pobjedi: Bajden ispred Trampa za 10 odsto

    1 sedmica pre 100 pregleda Izvor: pobjeda.me

Manje od 100 dana do predsjedničkih izbora u Americi, ankete pokazuju da vjerovatni predsjednički kandidat demokrata, bivši potpredsjednik Džo Bajden, ima prednost od čak 10 odsto u odnosu na aktuelnog predsjednika Donalda Trampa.

Međutim, ukoliko se predizborna trka ne posmatra kao referedumsko izjašnjavanje o radnom učinku predsjednika Trampa, ta prednost bi mogla da se smanji, izvještava Glas Amerike, a prenosi Blic.

– Što je fokus više na pandemiji to je Bajden u boljem položaju. Svako pitanje ili kombinacija pitanja koja pomjeraju taj fokus vjerovatno će nanijeti štetu Bajdenu i pomoći Trampu – smatra konzervativni analitičar Patrik Bašam.

Predsjednička debata opasnost za Bajdena

Za 77-godišnjeg Bajdena, koji je poznat po verbalnim gafovima, predstojeće predsedničke debate predstavljaju potencijalnu opasnost, međutim, njegove pristalice kažu da će bivši potpredsjednik SAD biti spreman za okršaj sa Trampom.

– Bajden dobro zna šta je u fokusu. To su ekonomija, zdravstvena zaštita i pandemija. Na to će biti usmjeren tokom predizbornih debata – ističe demokratski strateg Džered Leopold.

Mnoge ankete su 2016. godine netačno najavljivale da će Tramp izgubiti od Hilari Klinton, pa su i demokratski i republikanski stratezi saglasni da aktuelne ankete ni na koji način ne garantuju Bajdenovu pobjedu u novembru. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6293 pregleda