DW: Najviše zaraženih na njemačkom auto-putu kojim dolaze putnici sa Balkana

    1 mjesec pre 126 pregleda Izvor: cdm.me

Na stanicama za testiranje na njemačkim auto-putevima najveći procenat zaraženih kovidom 19 ustanovljen je na odmaralištu auto-puta A3. Njime u Njemačku uglavnom stižu putnici iz regiona Zapadnog Balkana.

Kako prenosi “Dojče vele”, oko 2,4 odsto testova u Centru za testiranje na odmaralištu auto-puta A3 Donautal-Ost (Dunavska kotlina Istok) je pozitivno.

Otkako je otvoren Centar za testiranje, 16.856 putnika je dozvolilo da im se uzme bris. Od toga je 410 bilo pozitivno.

Na odmorištu Hohfeln, na auto-putu A8, manji je procenat zaraženih (1,2 odsto), a još manje ih je na odmaralištu Intal-Ost, na auto-putu A93 (0,4 odsto).

Na auto-putu A8 je testirano 11.509 osoba, a zaraženih je bilo 137, dok je na A93 od 7.285 testova na prisustvo korona virusa, 32 njih bilo pozitivno.

List “Zidojče cajtung” prenio je izjavu bavarske ministarke zdravlja Melani Huml, prema kojoj se velika razlika u procentu zaraženih objašnjava time da Stanicu za testiranje na auto-putu A3 “u velikoj mjeri koriste putnici iz zemalja Zapadnog Balkana”.

Novinar tog dnevnog lista podsjeća da su za čitav niz država iz tog regiona – kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina – još uvijek na snazi upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Njemačke građanima da ne putuju u te zemlje zbog povećanog rizika od infekcije.

Poslednjih dana u Njemačkoj se ponovo bilježi rast broja novozaraženih.

“Zidojče cajtung” prenosi da se u Bavarskoj najavljuju pojačane kontrole obaveznog nošenja zaštitne maske i fizičkog odstojanja od 1,5 metara, kao i pojačano prisustvo policije na šetalištima, kupalištima i javnim parkovima, naveo je “Dojče vele”.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6605 pregleda