Građani Pljevalja pred pljevaljskom bolnicom u velikom broju iskazali spremnost da doniraju krv za povrijeđene

    1 godina pre 5068 pregleda Izvor: PV Informer

Posle saobraćajne nesreće na prilazima Pljevalja kad je u saobraćajnom udesu u komu su učestvovali autobus nikšićkih i putničko vozilo pljevaljskih registarskih tablica kojom prilikom je došlo do prevrtanja autobusa građani Pljevalja su po saznanju da ima mnogo povrijeđenih putnika u velikom broju po lošem vremenu do duboko u noć čekali da po potrebi doniraju krv za povrijeđene putnike.

Redakcija portala PV Informer je tokom noći obavjestila gradjane da su u kontaktu sa nadležnim u pljevaljskoj Hitnoj pomoći i da će ih obavjestiti o eventualnoj potrebi da doniraju krv.

Neposredno posle saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđena 32 putnika autobusa i vozač putničkog vozila iz Pljevalja rukovodstvo lokalne uprave na čelu sa gradonačelnikom Pljevalja Igorom Golubovićem takođe se uključilo u akciju oko adekvatnog zbrinjavanja povređenih i bolnici u Pljevljima ponudilo svaki vid pomoći. U autobusu koji se saobraćao na liniji Nikšić- Vrbas bilo je dvadesetak državljana Srbije.

Ne treba zaboraviti ni izuzetnu reakciju ekipe Hitne pomoći koji su za svega tri minuta bili na mjestu udesa kao i sve vozače mnogobrojnih vozila hitne pomoći kao i vatrogasce iz Službe zaštite i spašavanja koji su imali težak posao oko izvlačenja povrijeđenih putnika.

Sreća u nesreći je da od 32 povrijeđena putnika niko nije životno ugrožen, a da su dva najteže povrijeđena putnika tokom noći transportovani u Srbiju i KBC. I na fb.stranici web portala PV Informer pratioci portala su do kasno u noć ostavljali svoje brojeve tefonona i krvnu grupu da po potrebi doniraju krv za putnike autobusa na relaciji Nikšić-Vrbas i i na taj način pokazali humanost koju su pljevljaci i ovaj put iskazali kad je bilo najteže.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6961 pregleda