Jovana Strujić vicešampion Balkana

    2 meseca pre 405 pregleda Izvor: PV Informer

Na Balkanskom prvenstvu u karateu za seniore, koje se održava ovog vikenda u Tirani, Jovana Strujić, takmičarka Karate kluba „Ris“ iz Pljevlja osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji pojedinačno borbe -55kg.

Jovana je u prvom kolu savladala takmičarku iz Turske rezultatom 6:6 uz osvojen prvi poen. U drugom kolu je bila bolja od takmičarke iz Srbije, gdje je rezultat bio 2:0. U trećem kolu rezultatom 8:4 savladana je takmičarka Makedonije. U finalnom meču sastala se sa takmičarkom iz Bosne i Hercegovine koja je prvak Evrope do 21 godinu. Jovana je u finalu povela sa 1:0, a meč se završio 1:1. Nakon izgubljene prednosti prvog poena u poslednjim sekundama meča, na sudijskom preglasavanju pobjeda je pripala takmičarki iz Bosne i Hercegovine.

Ovo je veliki uspjeh za našu takmičarku i za naš klub. Ostala je žal za zlatom, ali i dodatan podstrek za još jače pripreme za predstojeće svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Treneri Slavenko Bajić koji je bio sa Jovanom u Tarani i Tanja Aranitović su više nego zadovoljni ovim uspjehom. Ovo je nagrada za uloženi rad i trud, a ujedno i dokaz o kvalitetnom i uspješnom radu u klubu.