Ko je od braće prvi udario na Žabljaku?

    4 meseca pre 1917 pregleda Izvor: vijesti.me

Tek nakon što svi akteri tuče na Žabljaku dostave medicinsku dokumentaciju i kada službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak prikupe sva potrebna obavještenja, pljevaljski tužilac moći će da ocijeni da li će i ko od aktera obračuna u gradu pod Durmitorom odgovarati za neko krivično djelo.

Tada će se, i utvrditi ko je odgovoran za obračun u noći između utorka i srijede, čiji su akteri aktivni policajac Milinko Dragić iz Šavnika, njegov doskorašnji kolega, Žabljačanin Vuk Vuković i njihova braća Vojimir Dragić i Veso Vuković. Prema informacijama “Vijesti”, došlo je do fizičkog obračuna nakon svađa i provokacija.

“Obavještavam Vas da je povodom događaja u Žabljaku, u večernjim satima 28. 07. 2020. godine i obavještenja dežurnom tužiocu, od strane istog Odjeljenju bezbjednosti Žabljak, naloženo da se od lica koja su učestvovala u događajima ili o istim imaju saznanja, prikupe potrebna obavještenja, a za lica koja su zadobila povrede pribave ljekarski izvještaji, te da se nakon svih prikupljenih obavještenja, ista dostave na ocjenu u cilju kvalifikacije koja će biti izvršena nakon uvida u kompletnu dostavljenu dokumentaciju”, odgovorila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Nataša Bajčeta.

Iz Uprave policije juče nijesu odgovorili na pitanja o incidentu čiji učesnik je i njihov službenik.

Iako su žabljački inspektori bili na licu mjesta, Uprava policije o tome zvanično ćuti, ostavljajući prostor za spekulacije.

Sa jedne strane, više sagovornika “Vijesti” sa Žabljaka tvrdi da je sve počelo susretom u jednom žabljačkom lokalu u kom je Milinko Dragić navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom.

Šavničani, bliski Dragiću, tvrde da je istina drugačija – da je Vukoviću, navodno, zasmetalo komitsko obilježje koje su braća Dragić imala na svojim majicama.

Vuk Vuković nedavno je napustio policiju, u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi.

On je, prije dva dana, “Vijestima” rekao da se te noći, u jednom žabljačkom lokalu, javio Milinku Dragiću sa kojim je učio, a da su tada uslijedile provokacije:

“Stisnuo mi je ruku i rekao ‘Đe si izdajniče i roda i plemena, rđo’. Nakon toga njegov brat nam je rekao – ‘vi ste smećari, sjeme vam se utrlo’”, tvrdi Vuković.

Tvrdi da su on i brat napustili lokal da ne bi došlo do incidenta, ali da su Dragići krenuli za njima: “Došli su u lokal u kome smo bili i napali su nas. Mi smo se samo branili, to je normalno”, rekao je on.

“Vijesti” nisu uspjele da stupe u kontakt sa Dragićem.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6981 pregleda