Nikšić: 13 krivičnih prijava zbog nenošenja maske, pet zbog distance

    4 sedmice pre 230 pregleda Izvor: pobjeda.me

Mjere protiv širenja koronavirusa uveliko se poštuju vezano za javne površine. Mislim da su se naši građani konačno osvijestili i da je strah od trenutnog stanja u Nikšiću dosta uticao, a naravno i od kontrola kojesu pojačaneod petka. Nadamo se da će ostati tako i u narednom periodu dok se koliko-toliko situacija ne stabilizuje, kazao je načelnik Komunalne policije Nikšić Novica Milović.

Kako je dodao, Sekretarijat za inspekcijski nadzor lokalne samouprave podnio je 13 krivičnih prijava zbog nenošenje maske na javnoj površini, a juče i pet za socijalnu distancu, prenosi portal Onogošt.

– Od vikenda do sada je napisano preko 7,5 hiljada eura vrijednosti prekršajnih naloga – naveo je on i dodao da kada su kafići u pitanju, od vikenda nijesu zabilježene nepravilnosti u radu.

Kao šef lokalnog Kriznog štaba kazao je da je na jučerašnjem sastanku ocijenjeno da situacija nije baš sjajna, te da se ne očekuje da se u narednom periodu smanji broj oboljelih bez obzira na sve poštovanje mjera.

– Nadamo se da će u nekom periodu od 20 dana, ako se budemo svi pridržavali,taj broj početi da opada. Mi i dalje nastavljamo kontrolu. Pošto je Nikšić u takvoj situaciji kakvoj je, bićemo pojačani sa velikim brojem republičkih inspektora, a akcenat ćemo dati na ugostiteljske objekte, trgovinske objekte i svadbenesalone – istakao je Milović.

Inspektori sanitarne inspekcije i službenici Uprave policije će, kako je najavio, kontrolisati sva ona rješenja i one osobe kojima su donesena rješenjao samoizolaciji kao i Kovid pozitivne.

– Tu ćemo pojačati kontrole jer imamo tih podataka da dosta takvih lica šeta kroz grad. Apelovao bih i na te i na sve druge naše sugrađane da koriste masku, a na oboljele i da ne šetaju, da ostanu u samoizolaciji i da na taj način sačuvaju živote naših sugrađana – poručio je Milović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6780 pregleda