Policija u Beogradu pendrecima na novinare Nove i Bete (VIDEO )

    4 sedmice pre 197 pregleda Izvor: pobjeda.me

Pripadnici MUP-a Srbije su oko 23.30 potisnuli demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra prema okolnim ulicama, a u intervenciji su povrijedili izvještača agencije Beta, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju.

Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju, prenosi N1.

Novinar Bete zadobio je povrede i posjekotine po glavi i kod oka, a policajci su se vraćali da ga tuku na zemlji. Intervenciji je prethodilo ispaljivanje velike količine suzavca.

Policija je, kako prenosi portal Nova.rs napala i njihove novinare Milicu Božinović, Natašu Latković i Marka Radonjića.

– Milica je uredno pokazala legitimaciju, ali je policajac udario po ruci pendrekom i izbio telefon, jednom, pa drugi put. Sve je snimljeno u lajvu. Kako kaže Milica, policiju nije zanimalo šta im govori i da je novinarka. Sve se odigralo ispred Beograđanke – prenosi ovaj portal.

Sa druge strane, Radonjić je izvještavao o sukobu u Bulevaru Kralja Aleksandra kod Pravnog fakulteta koji je eskalirao bacanjem veće količine suzavca, sa jedne i kamenica demonstranata sa druge strane, kada je pripadnik Žandarmerije počeo da ga udara pendrekom.

Iako je Radonjić policiji uporno govorio da je novinar i da je na zadatku, pripadnik Žandarmerije se nije obazirao nego ga je i dalje udarao.

– Nedugo zatim naš kolega je opet napadnut od strane policije dok je radio svoj posao. U trenucima dok je snimao policijsko postupanje, odnosno razgovor sa privedenim, i Radonjiću su zaprijetili privođenjem, iako smije da snima – piše Nova.rs.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6281 pregleda