Potvrđen prvi slučaj oboljelog od korona virusa na Fakultetu političkih nauka

    4 sedmice pre 853 pregleda Izvor: standard.co.me

Fakultet političkih nauka je saopštio danas da je zaposleni na tom fakultetu pozitivan na korona virus.

Kako dalje navode u cilju maksimalno savjesnog postupanja, a u skladu sa instrukcijama dobijenim od Instituta za javno zdravlje, Vijeće studenata FPN obavjestilo je sve kolege o sprovođenju sljedećih mjera:

– Kancelarije Službe za studentska pitanja, Službe računovodstva i sekretara i Dekanat/arhiva, biće zatvorene za neposredan rad sa studentima i zaposlenima. Službena komunikacija će se obavljati isključivo putem telefona i e-maila.

FPN obavještava da će preostali ispiti biće sprovedeni u predveđenim terminima uz obavezno nošenje maski, rukavica i dezinfekciju ruku prije ulaska u sale. Fizička distance od najmanje dva metra je obavezna za sve studente i zaposlene, u cjelokupnom prostoru Fakulteta političkih nauka.

S obzirom na činjenicu da je određeni broj zaposlenih upućen u samoizolaciju (u Službi za studentska pitanja biće angažovano samo jedno lice), sve službe Fakulteta radiće smanjenim kapacitetom, zbog čega iz Fakulteta političkih nauka apeluju na studente da budu racionalni i strpljivi prilikom slanja zahtjeva za izdavanje uvjerenja i potvrda. Napominju da će se izdavati samo dokumenta po zahtjevima sa oznakom hitnosti. Odbrane specijalističkih radova biće organizovane samo u prisustvu članova komisija i kandidata, navodi se u saopštenju FPN-a

Takođe sa fakulteta su saopštili da će 15. jula, specijalizovana služba sprovesti dezinfekciju prostorija Fakulteta političkih nauka.


Oni su pozvali da svi zaposleni i studenti pojačaju mjere opreza i striktno poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje od 13.05.2020. godine, sa posebnim akcentom na mjere koje se odnose na termine i uslove realizacije junskog ispitnog roka i sveukupnu komunikaciju na Fakultetu.

Ukoliko dođe do pojave nekog od simptoma koji bi mogli upućivati na prisustvo korona virusa, studenti i zaposleni su u obavezi da odmah kontaktiraju Institut za javno zdravlje, odlože fakultetske obaveze, i o eventualnom alternativnom načinu polaganja konsultuju se sa predmetnim nastavnicima, zaključuje se u saopštenju FPN-a.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6282 pregleda