Preko hiljadu saobraćajnih nezgoda u prethodna dva mjeseca: Stradalo 7 osoba

    8 mjeseci pre 200 pregleda Izvor: Kodex
U prethodna dva mjeseca na teritoriji Crne Gore dogodila se 1181 saobraćajna nezgoda, kazali su iz Uprave policije.

„U mjesecu septembru 606 saobraćajnih nezgoda, a mjesecu oktobru 575. U tim nezgodama stradalo je sedam lica i to u septembru tri, a u oktobru četiri lica”, kazali su iz Uprave policije.

Brojni su apeli policije da građani ne koriste mobilne telefone u toku vožnje, te da ne voze u alkoholisanom stanju. U prethodna dva mjeseca 1029 vozača kažnjeno je zbog upotrebe mobilnih telefona prilikom vožnje, dok je za isti period sankcionisana 1221 osoba zbog vožnje pod uticajem alkohola.

„Od tih 1221, 321 lice je zadržano u prostorije za zadržavanje u septembru, a u oktobru 371 lice”, saopšteno je iz policije.

Saobraćajni vještak Goran Čarapić mišljenja je da makar 50 odsto vozača koristi mobilni telefon u toku vožnje.

“Relativno veliki broj saobraćajnih nezgoda dešava se da se ne može utvrdiiti precizno uzrok nastanka same saobraćajne nezgode. Obično vozači koji uzrokuju takve saobraćajne nezgode prilikom davanja određenih izjava uvijek kažu “Ja ne znam iz kojeg razloga sam izgubio kontrolu nad automobilom”. Prema mom mišljenju kod takvih saobraćajnih nezgoda osnovni uzrok jeste ili alkoholisano stanje ili eventualno nešto drugo, ne isključuje se mogućnost upotreba mobilnih telefona”, kaže Čarapić.

Za vožnju pod uticajem alkohola gdje je predviđeno zadržavanje kazna je od 200 do 1000 eura, ili kazna zatvora do 60 dana, dok je predviđena kazna za upotrebu mobilnih telefona u toku vožnje od 50 do 120 eura, kazali su iz Uprave policije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6055 pregleda