Produžen pritvor optuženima za ubistvo bebe

    2 sedmice pre 241 pregleda Izvor: rtcg.me

Apelacioni sud produžio je pritvor Jeleni Jovović (34) iz Podgorice i Nerminu Šišiću (27), državljaninu BiH, optuženima za ubistvo njenog petnaestomjesečnog sina, potvrđeno je Pobjedi iz tog suda.

Ranije je u obrazloženju odluke navedeno da je osnovano produžen pritvor Jovović jer je osnovano sumnjiva da je sa Šišićem izvršila krivično djelo teško ubistvo.

Jedan od pritvorskih osnova je opasnost od bjekstva i način izvršenja krivičnog djela.

“Ukoliko bude proglašena krivom, može biti osuđena na relativno visoku kaznu zatvora, koja je, činjenica je, ne može ostaviti ravnodušnom u njenom odnosu prema pravosudnim organima Crne Gore, a u smislu odazivanja na pozive”, navodi Apelacioni sud.

Kako je obrazloženo, postoji osnovana sumnja daje Jovović zajedno sa svojim partnerom Sišićem ubila dijete od 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali.

“Sumnja se da su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 4. februara 2018. u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede”, piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Proces protiv Šišića i Jovović je u toku pred Višim sudom, ali je zatvoren za javnost jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih.

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Petnaestomjesečna beba je 4. februara 2018. godine u Dječiju bolnicu u Podgorici primljena bez znakova života, a ljekari nijesu uspjeli da je reanimiraju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6281 pregleda