Ranku Raduloviću zapalili kuću u pljevaljskom selu

    8 mjeseci pre 1428 pregleda Izvor: Analitika

Kuća Nikšićanina Ranka Radulovića koja se nalazi u pljevaljskom selu Bukovica oštećena je u požaru. Šta je uzrok požara koji se desio prije dvadeset dana još uvijek nije poznato jer u policiji čekaju rezultate vještačenja. Radulović se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je formirao kriminalnu grupu.

Vatrena stihija krenula iz potkrovlja i proširila se na drugi sprat kuće. Dalje širenje požara zaustavili su vatrogasci.

Od mještana Bukovice smo doznali da je Ranko Radulović još 2002. godine izgradio pomenuti objekat, koji je služio kao lovački dom. Radulović je tih godina često dolazio u Bukovicu i tamošnji stanovnici ga pamte kao veoma korektnog čovjeka.

Požar na njegovoj kući je uznemirio Bukovičane jer se radi o trećem požaru u poslednje dvije godine, a ni u jednom slučaju dosada nije utvrđen uzrok. Među tamošnjim stanovnicima se spekuliše da postoji mogućnost da je požar podmetnut, posebno što se u ovaj objekat poslednjih godina slabo svraćao.

Radulović je rijetko dolazio u Bukovicu otkako je na meti istražnih organa, odnosno od kada je, kao se spekuliše, pao u nemilost vlasti. U tom mjestu je poslednji put viđen prije više od dvije godine.

Požar na objektu prijavljen je Centru bezbjednosti 28. oktobra, oko 13 časova. Nalicu mjesta izvršen je uviđaj, a dalja istraga će pokazati šta je uzrok požara. Izuzeti su uzorci i poslati na vještačenje naveli su iz policije i dodali da još uvijek nemaju rezultate vještačenja.

Kada je u pitanju oštećenje takozvanog lovačkog doma, taj objekat je veću potpunosti saniran. Radovi na sanaciji su počeli pet dana nakon požara i već su privedeni kraju. Bukovičani, koji o ovom slučaju nijesu željeli javno da govore, ističu da im je žao što je do požara došlo, posebno u momentu kada je Radulović u pritvoru. Postoje i oni koji sumnjaju da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama. Ipak, na dan kada je došlo do požara nije bilo grmljavine, pa se udar groma kao uzrok može u potpunosti isključiti.

Prema optužnici, kriminalna grupa koju je formirao Radulović planirala je da likvidira i visoke policijske funkcionere.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5985 pregleda