Rudar fabrika za pravljenje talenata

    1 godina pre 361 pregleda Izvor: cdm.me

Sezona u Prvoj ligi Crne Gore za rukometaše trebala bi da počne 26. septembra, ali zbog pogoršane epidemiološke situacije postoji mogućnost da dođe do odgađanja, kao u slučaju finalnog turnira Kupa, pomjerenog iz septembra za decembar.

“Treniramo, momci rade dobro, ali sve je u magli. Naša obaveza je da odradimo ono što je do nas, vidjećemo što će biti, mada nijesam optimista da će sezona početi na vrijeme. Znam da neki klubovi imaju nevolje sa virusom kovid-19, problemi su na svakom ćošku”, objašnjava trener Rudara Nedim Selmanović.

U Rudaru, koji je bio otkrovenje Prve lige prošle sezone, tokom ljeta došlo je do velikih promjena u igračkom kadru.

Arsenije Dragašević i Radojica Čepić otišli su u slovenačko Celje, Petar Eraković i Miodrag Ćorsović su pojačali Lovćen, dok je Emir Đulović karijeru nastavio u Austriji.

Uprava pljevaljskog kluba reagovala je angažovanjem četiri igrača. Iz Holandije se vratio Ognjen Leković, iz Danilovgrada stigao Filip Racković, a nova lica su i talentovani kadeti Luka Barjaktarović iz Mornara 7 i Petar Mirović iz Perpera, filijale Lovćena.

“Bilo je dosta odlazaka, ali opet smo uspjeli da sastavimo tim. I velikim evropskim klubovima bilo bi teško da nadoknade odlazak pet igrača. Situacija oko korona virusa uticala je na nas, kao i na sve druge. Pokušaćemo da izguramo sezonu, napravili smo ekipu shodno mogućnostima. Doveli smo mlade igrače, voljne da rade, akcenat će ponovo biti stavljen na njih i ,,guraćemo” tu priču. Iz svega toga mislim da će proisteći nešto pozitivno”, navodi Selmanović.

“Međutim, s obzirom na to da pola godine nijesmo igrali ni sa kim i da nemamo mogućnost da odigramo ni prijateljsku utakmicu, ne znamo na čemu smo. Na treningu to izgleda lijepo, ali kad nemaš s kime da se odmjeriš teško je išta prognozirati.”

Rijetki su transferi iz crnogorske lige poput onih koje su ovog ljeta ostvarili Dragašević i Čepić iz Rudara pravo u Celje, klub iz Lige šampiona.

“Ponosni smo na to, na te momke, kao i na svakog igrača koji je iz našeg kluba napravio dobru karijeru. Nadamo se da će svi oni nastaviti onamo gdje su stali u Rudaru”, istakao je Selmanović. Bez njih u timu, a uz navedene probleme tokom priprema, pitanje je može li Rudar da ponovi četvrto mjesto koje je držao u trenutku prekida prošle sezone.

“Lovćen je prvi favorit za trofeje, tu su i Komovi, Partizan ima iskusan tim… Liga je uvećana na 10 timova, naš cilj je da uđemo u Mini ligu za prvaka. Najvažnije od svega je, ipak, da svi sačuvamo zdravlje”, poručio je Selmanović.

“Žao mi je što neće biti publike, ona nam je uvijek bila ,,igrač više, prošle sezone smo u Pljevljima pobjeđivali i Lovćen i Komove. Ali kako nama, tako i drugima, možda se od proljeća popravi stanje kada je korona virus u pitanju.”

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26315 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10958 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10320 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9542 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9019 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8569 pregleda
%d bloggers like this: