Sa Savine vode gradi se seoski vodovod za selo Vis

    3 sedmice pre 600 pregleda Izvor: PV Informer

Foto: NVU „Breznica“ –

Posle dobijene saglasnosti Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja, trenutno se izvode radovi na izgradnji seoskog vodovoda za selo Vis. Mještani su tražili da od Savinih voda dobiju vodu za svoje selo, a trasa kojom će proći vodovodne instalacije duga je 13 kilometara.

Kako je redakcija obavještena od Milorada Mitrovića direktora ekološkog društva „Breznica“, jedan krak priključka će ići za selo Vis, a drugi dio za granični prelaz na Metaljci.Po dogovoru sa nadležnima jedan dio vode će i dalje teći u staro drveno korito.

Mještanima sela Vis nadležni iz opštine su predlagali da im se sa bliže destinacije obezbjedi voda po projektu koji je već postojao, ali su oni insistirali da crijevom dobiju vodu sa Savinih voda, iako zbog velike udaljenosti upitno je kako će taj sistem funkcionisati.

U prethodnom periodu opština Pljevlja je obezbjedila vodu za mnoge seoske sredine, pa je tako izgradnjom seoskih vodovoda planiranih sredstvima iz opštinskog budzeta, voda obezbjeđena za više od 500 seoskih domaćinstava u opštini Pljevlja.