U danima vikenda sankcionisano 1.276 vozača, uhapšen čak 41

    2 mjeseca pre 181 pregleda Izvor: pobjeda.me

Zbog počinjenih prekršaja u danima vikenda sankcionisano je 1.276 vozača, od čega je čak 41 vozač isključen iz saobraćaja, uhapšen i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje – saopšteno je iz Uprave policije i ocijenjeno da ih ove brojke zabrinjavaju.

Za vikend su se, kako su precizirali, dogodile čak 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula, četiri su dobile teške tjelesne povrede, dok su njih 23 dobili lake tjelesne povrede.

– I pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise čineći najteže prekršaje – kazali su iz Uprave policije.

Ti najteži saobraćajni prekršaji su, kako su naveli, prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na “punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično.

– Ni u jednoj drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna niti realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili opasnoj dionici puta bude fizički prisutan policijski službenik, kako bi vozači zbog straha od eventualne kazne prilagodili brzinu i svoje ponašanje u saobraćaju. Zbog toga još jednom apelujemo na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinesu bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju, dok će službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da kroz pojačano prisustvo preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama – poručili su iz Uprave policije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda