U Joksovićevoj štampariji nađeni ukradeni automobili?

    1 sedmica pre 450 pregleda

Policija pretresla objekat ključnog svedoka saradnika protiv Darka Šarića za trgovinu drogom. – Sledi krivični postupak, ali privilegovani status mu ostaje. – MUP za sada ćuti.

Nebojša Joksović, svedok saradnik na suđenju Darku Šariću za trgovinu narkoticima, mogao bi uskoro da se nađe na optuženičkoj klupi pod optužbama za krađu vozila. U prostorije njegove štamparije BMG-NM u Vodovodskoj ulici 158-A, upala je policija i otkrila nekoliko ukradenih kombija i automobila, zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava.

U MUP-u juče nismo dobili zvaničnu informaciju povodom ovog događaja. Sve što se dešavalo u krugu štamparije za ‘’Politiku’’ je opisao očevidac, advokat Dejan Lazarević.

Policija je, prema njegovim rečima, intervenisala na poziv njegovog klijenta Aleksandra Mićunovića, Joksovićevog prvog komšije, koji ima stolarsku radionicu odmah pored štamparije. Mićunović tvrdi da mu je Joksović 2017. godine zabranio ulaz u radionicu, tako što je stavio rampu i klizna vrata, iako objekti imaju odvojene ulaze. Rečeno mu je da je razlog bezbednost svedoka saradnika, koji je pred sudom, u iskazu punom kontroverzi, teško teretio Darka Šarića za trgovinu drogom. Zbog toga je godinama jedan od najčuvanijih ljudi u Srbiji, a u međuvremenu štamparija je više puta bila na meti nerasvetljenih bombaških napada.

Joksović, kako saznajemo, boravi u prostorijama štamparije zajedno sa obezbeđenjem. Mićunović je, kako je naveo, u poslednje vreme primetio da se iza rampe, odmah pored njegove radionice, dovoze i parkiraju vozila bez registarskih tablica, a neka i sa razbijenim staklima. On tvrdi da je čuo da Joksovićev prijatelj, izvesni Zeka, tu prodaje ukradene automobile. Zbog toga je 28. jula pozvao policiju i svog advokata Dejana Lazarevića, koji je inače i Šarićev branilac.

– Na mesto događaja izašla je patrola sa Čukarice ali ih je Joksovićevo obezbeđenje oteralo. On je vikao na policajce: „Ne zanima me ništa, ne možete da uđete ni da dođe ministar Stefanović.” Mićunović je kasnije još tri puta pozivao broj 192. Pripadnici odeljenja za drogu i za krađu vozila su po podne, sa dva tima interventne brigade, ponovo došli i ovog puta pretresli prostorije. Došli su i forenzičari, uzimali otiske i pretres je trajao do ponoći. Prema informacijama koje smo dobili, nađena su tri ukradena kombija, dva automobila i dva motora iz otuđenih vozila, kao i dosta isečenih auto-delova. Sada protiv Joksovića predstoji krivični postupak za krađu i falsifikovanje isprava. Još jednom je potvrđeno da se bahati svedok saradnik ponaša van svih okvira zakona. Videćemo da li ga neko i dalje štiti – rekao je za „Politiku” advokat Lazarević, koji se godinama u sudnici borio da dokaže neistinitost Joksovićevih optužbi na Šarićev račun.

On je objasnio da Joksović zbog ovoga ne može da izgubi status koji ima u procesu u kojem je optužio Šarića, ali može krivično da odgovara. Podsetio je da je o štampariji u kojoj se sada trguje kradenim automobilima bilo mnogo reči na suđenju i da je upravo Šarić Joksoviću dao 4.200.000 evra, zbog čega je protiv njega podneo tužbu.

Podsećamo, suđenje za drogu je završeno i očekuje se konačna odluka Apelacionog suda. Prvostepena presuda Šariću za pranje novca biće izrečena u petak. Prošle sedmice, Viši sud je posle dve godine vraćanja i dorade u tužilaštvu Joksoviću poslao optužnicu za zloupotrebu položaja odgovornog lica u vezi sa načinom na koji je postao vlasnik ove štamparije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6293 pregleda