U samoizolaciju ako epidemiolozi procijene

    4 sedmice pre 686 pregleda Izvor: rtcg.me

Procjenu i nalog kome treba izreći mjeru samoizolacije donose epidemiolozi Instituta za javno zdravlje, saopšteno je juče iz te ustanove.

Na pitanje da pojasne zbog čega se ne nalaže mjera samoizolacije svima koji čekaju rezultate testa na korona virus iz Instituta za javno zdravlje kazali da se radi epidemiološka procjena kontakata i moguće infekcije.

“Na osnovu te procjene se obavještava Sanitarna inspekcija, a oni za koje je procijenjeno da su bili u riziku od infekcije se stavljaju formalno u samoizolaciju”, kratko su odgovorili.

Iz političke partije Ura juče su saopštili da zbog sve složenije epidemiološke situacije u Crnoj Gori izazvane pandemijom korona virusa Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje treba da objasne „zbog čega postoje mnoge nelogičnosti u tretiranju inficiranih i moguće inficiranih građana od strane nadležnih epidemioloških službi”.

Iz ove partije juče su rekli da su im se javili građani kod kojih je ustanovljena infekcija virusom, ali čiji članovi porodice nijesu podvrgnuti testiranju niti mjeri samoizolacije od strane nadležne epidemiološke službe.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6282 pregleda