Ubice tijela Kožara i Hadžića polile benzinom, ali nisu stigle da ih zapale

    6 meseci pre 520 pregleda Izvor: cdm.me

Ubice koje su u četvrtak usmrtile “škaljarce” Damira Hadžića i Alana Kožara ispred vile na Krfu polile su njihova tijela benzinom, ali nisu stigle da ih zapale. To su najnoviji podaci iz istrage grčke policije.

Podsjetimo, visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana izrešetani su sa 29 metaka kada su se automobilom vraćali sa plaže na Krfu. Samo ubistvo Hadžića i Kožara trajalo je manje od minuta, a oni, iako naoružani, nisu uspjeli da se odbrane, niti da povuku ručnu kočnicu na kolima.

“Pretpostavlja se da su oni hteli da uđu u garažu luksuzne vile, jer je kod jednog od ubijenih muškaraca u ruci pronađen daljinski upravljač za otvaranje vrata. Ono što je posebno šokiralo istražitelje jeste činjenica da su tijela ubijenih “škaljaraca” bila polivena benzinom”, priča izvor grčkih medija blizak istrazi.

Vjeruje se da su napadači planirali da zapale automobil u kome su Hadžić i Kožar ubijeni, ali da iz nekog razloga to nisu stigli da urade, možda jer su morali da bježe.

Kožar i Hadžić vjerovatno su glavama platili neuspjeli atentat na Radoja Zvicera, navodnog vođu “kavčana”, koji je krajem maja preživio pucnjavu u Kijevu.

Atentatore na Zvicera je, prema operativnim informacijama, poslao upravo Hadžić, a likvidacija Zvicera trebalo je da bude osveta za ubistvo Igora Dedovića, navodno jednog od šefova “škaljaraca” i Stevana Stamatovića, 19. januara ove godine, takođe u Grčkoj, ali u restoranu u Atini.

I dok su Kožar i Hadžić godinama izmicali evropskim policijama nisu uspjeli da se sklone od egzekutora suparničkog klana koji su ih našli na grčkom ostrvu, u seocetu Agio Mateos.

Hadžić je navodno proteklih mjeseci živio na relaciji Krf – Mikonos. Na Krfu, gdje su boravili posljednjih mjesec dana, ponašali su se kao dobrostojeći turisti – iznajmili su skupu vilu, išli na plažu, masaže. I tako mjesec dana, dok u četvrtak, kada su se vraćali sa plaže, nisu upali u zasjedu ispred velelepne vile u kojoj su odsjeli. Dok su pokušavali da otvore garažu, uparkiraju iznajmljeni automobil, napadnuti su.

U njih je pucano iz dva oružja, “škorpiona” i “kalašnjikova”, a na osnovu sadašnjih saznanja egzekutori su imali veoma dobru logističku podršku.

“Ne samo da ih je trebalo locirati na Krfu, već i organizovati zločin na ostrvu. Moguće je da su ubice došle gliserom, da ih je saradnik sačekao i dovezao do vile, a da su se poslije obavljenog posla istim putem egzekutori vratili na kopno i potom djelove oružja bacili u more. Ukoliko su pak, ostali na Krfu, nesumnjivo je da će danima biti u nekom “šteku” i sačekati momenat da ostrvo, a i Grčku, napuste kada splasne tenzija u vezi ove egzekucije”, kaže izvor Blica iz bezbjednosnih službi.

Upravo je na Obalskoj straži kontrola svih vodenih puteva ka Krfu, i ukoliko je bilo nekih sumnjivih plovidbi o tome će obavijestiti policiju. Provjeravaju se i letovi na i sa ostrva, s tim da je nemoguće da su ubice na taj način dopremile oružje na Krf.

Lokalnoj policiji pridružili su se i inspektori atinskog Odsjeka za ubistva, jer se vjeruje da su zločini na Krfu i Atini povezani. Da li su iste ubice likvidirale Kožara i Hadžića, kao Dedovića i Stamatovića, u ovom momentu može samo da se nagađa. Ono što bi međutim olakšalo istragu na Krfu je spekulacija koja se pojavila u prvom momentu kada su nađena tijela, da je jedna osoba ranjena. Misterija treće, ranjene, osobe, još traje, i za sada nema potvrde da je nekome iz tih razloga ukazana pomoć u bolnici. Stoga se nagađa da li je, u slučaju da je zaista neko ranjen, bio u društvu sa Kožarom i Hadžićem ili je jedan od njih uspio da puca i rani egzekutora.

“Glok” je nađen pored ubijenih, a utvrđuje se da li je pucano iz njega, kao i da li na mjestu zločina ima krvi treće osobe, što bi potvrdilo priču.

U iznajmljenoj vili ispred koje su ubijeni Kožar i Hadžič nađeni su laptopovi, telefoni i vještačenje bi trebalo da pokaže sa kim su ova dvojica bjegunaca komunicirala, tačnije ko je sve znao gdje im je utočište. Za sada niko ne može odbaciti mogućnost da je upravo od nekog od tih kontakata procurila informacija da su Kožar i Hadžić na Krfu, i da je stigla do suparničkog klana.

“Nisu živeli kao begunci, već punim plućima”

Kožar i Hadžić su ubijeni kada su se vratili sa plaže, prenijeli su grčki mediji, jer je na kolima nađen pijesak, a u vozilu kupaće gaće.

“Ekskluzivna vila, plaža, pa maser koji je trebalo da dođe, ukazuju da su se opustili. Nisu živjeli kao klasični bjegunci, skrivali se, već uživali, živjeli punim plućima. Šta je doprinijelo da se tako ponašaju vjerovatno su samo njih dvojica znala. Momci iz tog svijeta su svjesni da svakog momenta mogu da budu ubijeni, pa odlučuju da uživaju do tada”, navodi izvor Blica.

Jak udarac za škaljarski klan

Ubistvom na Krfu zadat je više nego ozbiljan udarac već uzdrmanom “škaljarskom klanu”, koji je samo ove godine pretrpio ozbiljne gubitke ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Ubice iz Atine nisu uhašpene, a sa druge strane, Zvicer je preživio ranjavanje u Kijevu, a napadačima su stavljene “lisice na ruke” samo nekoliko sati nakon što su pucali u njega.

Sve to može ukazati da šefovi “kavčana” mnogo bolje planiraju eliminacije protivnika, imaju bolju logistiku, napadače. Djeluje kao da “kavčani” ubistva ljudi bliskih neprijatelju, organizuju smišljeno, hladne glave, dok su pojedine akcije “škaljaraca” izvedene brzopotezno, bez ozbiljne logističke podrške, što je dovelo da hapšenja napadača koje su angažovali.

Kavčani izmiču pravdi

Niko od visokopozicioniranih “kavčana” trenutno nije u zatvoru, mada ih ima u bjekstvu, kao što je Igor Božović.

Među “škaljarcima” je drugačija siutuacija, Jovica Vukotić je u pritvoru u Spužu, dok je njegov brat Igor u bjekstvu, a za njim je crnogorsko pravosuđe raspisalo potjernicu jer ga tereti za organizovanje kriminalne grupe.

Sudbina Jovice Vukotića biće poznata u narednih desetak dana, jer toliko crnogorsko tužilaštvo ima još vremena da protiv njega podigne optužnicu zbog pokušaja ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, 27. marta 2016. u Kotoru. U suprotnom, moraće da ga puste na slobodu.

Ko sve stoji iza Barske grupe?

Dok je Alan Kožar u prošlosti privođen i osuđivan nekoliko puta, Milan Vujović (40), zvani Mićko, koji je navodno sa njim preuzeo rukovođenje barskom grupom, nije imao toliko kontakata sa policijom i pravosuđem. Njegovo ime se veoma rijetko čuje u javnosti, a navodno je jedan od rijetkih koji je sposoban da organizuje akcije. Svojevremeno je sa Daliborom Đurićem pominjan kao ubica Baranina Danila Radonjića i Podgoričanina Dženana Radonjića u septembru 2011. u Zemunu. Vjeruje se da je Radonjić ubijen u ratu porodica Bojović i Šaranović, čiji je kum bio.

Najnovije vijesti

Danas o opozivu ambasadora

26. januara 2021. 10:13

Godinu dana od pogibije Kobija

26. januara 2021. 09:40

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13828 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8051 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6790 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6589 pregleda
%d bloggers like this: