Vozač u udesu na Brajićima bio pozitivan na alkohol, gubitak dva mlada života u Nikšiću vrhunac “crnog mjeseca” na putevima

    6 meseci pre 2195 pregleda Izvor: standard.me

Subota je bila crni dan na crnogorskim putevima kada su život izgubila tri mladića Danilo Delibašić i Andrija Vicković, dok su u udesu na Brajićima teške tjelesne povrede zadobili Miloš Debeljević, Miloš Šljukić i Zoran Golubović kod kojeg je, prema saznanjima Standarda, nakon urađenog alkotesta utvrđeno prisustvo alkohola u krvi. Zbog ovoga će protiv njega biti pokrenut i krivični postupak.

Velika tragedija je potresla Nikšić u subotu veče kada su, u mjestu Štarševina kod benzinske pumpe Petrol, u saobraćajnoj nesreći živote izgubili Danilo Delbašić i Andrija Vicković, obojica 2002. godište, dok je Nikola Delibašić, takođe 2002. godište, sa teškim tjelesnim povredama prebačen u nikšićku Bolnicu.

Udes se dogodio kada je automobil marke “Opel korsa” udario u zadnji kraj šlepera, kojim je upravljao Zoran Koprivica (92.) iz Nikšića, i od siline udarca se odbio pored puta.

Malo prije te tragične nesreće na magistrali Budva – Cetinje u mjestu Brajići takođe se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe nakon što je automobil sletio u provaliju.

Portal saznaje da je Zoranu Goluboviću (87.) iz Pljevalja, nakon urađenog alkotesta utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. On je nakon što je izvučen iz provalije zajedno sa Milošem Debeljevićem i Milošem Šljukićem prebačen u Klinički Centar Crne Gore, a sa ovim slučajem je upoznato i Osnovno državno tužilaštvo koje će pokrenuti krivični postupak zbog ugrožavanja bezbjednosti u sobraćaju.

Uprava policije je juče saopštila da je tokom ovoga mjeseca evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubile četiri osobe, zbog čega su uputili apel svim učesnicima u saobraćaju, da prilagode svoje ponašanje uslovima i stanju na putu i da bezbjednom vožnjom, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

“I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, akcija, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je do sada tokom ovog mjeseca evidentiran povećani broja saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubila četiri osobe. Nažalost, čak tri stradala lica su bila 2002. godište (18 godina), dok je njih pet u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Inače, prvi i originalni Facebook Podgorički vremeplov i njegov instagram profil @p.vremeplov pozvali su juče da se ne objavljuje snmak pogibije mladića u Nikšiću navodeći da to ponovo nanosi bol porodicama nastradalih.

“Socijalnim mrežama kruži snimak udesa u kome ginu mladići iz Nikšića. Užasan je i smatramo da ga zbog uznemiravanja njihovih porodica, koje dovoljno pate, ne treba objavljivati i da treba da ga svi obrišete. Jeste opomena ali mislite sada na te porodice i nastradale momke”, objavljeno je na Facebook i Instagram profilu Podgoričkog vremeplova.

Profil p.vremeplov, često kopiran, tvrdi da je nedopustivo da se ovakvi snimci šire i da ne shvataju kako ljudi mogu ovo da rade.

“Nije isto kad se šalimo, kad objvaljujemo smiješne i apsurdne snimke, ali objaviti snimak gdje vidite da neko gine i snimke žrtve je BOLESNO”.

Najnovije vijesti

Danas o opozivu ambasadora

26. januara 2021. 10:13

Godinu dana od pogibije Kobija

26. januara 2021. 09:40

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13829 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8051 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6790 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6590 pregleda
%d bloggers like this: