Zakazano suđenje za ubistvo policajca Milutina Lekovića: Hasanaji pred sudom 8. oktobra

    2 meseca pre 213 pregleda Izvor: pobjeda.me

Početak suđenja državljanima Albanije Luanu Hasanaju (43), njegovom bratu Lulzimu(49) i majci Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića zakazano je za 8. oktobar.

Predmet je u rad dodijeljen sudiji Višeg suda u Podgorici Predragu Tabašu.

Smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti 15. decembra prošle godine ispalio je Luan Hasanaj.

Nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Međutim nije uspio u naumu da ubije Kilibardu jer je pištolj oba puta zakočio.

Prema navodima naredbe za istragu, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ,,dacia duster“ puca u policajce Lekovića i Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su se dali u bjekstvo.

Nakon kraće potrage bjegunci su uočeni u naselju Sutorina a Luan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili a i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6815 pregleda