Dr Lejla Ćeranić, majka četvoro djece, trenutno jedini infektolog u bolnici u Novom Pazaru

    2 sedmice pre 433 pregleda Izvor: a1tv.net

Iako najmlađi specijalista infektologije u OB Novi Pazar, dr Lejla Ćeranić, majka četvoro dece, nakon što su njenih dvoje starijih kolega morali na lečenje i u izolaciju zbog infekcije corona virusom, preuzela je na svoja pleća preteško breme lečenja svih covid-19 obolelih pacijenata na Infektivnom odeljenju OB Novi Pazar.

Dr Lejla se neće požaliti na uslove rada, manjak kadrova, nedostatak opreme, ona samo stručno, časno i dostojanstveno radi svoj posao i ćuti. Na nama je da primetimo da imamo ljude iz naše sredine koji naše živote stavljaju ispred svog zdravlja, života i kvaliteta života svojih porodica.

Ovakvi ljudi su naši heroji, i zaslužuju podršku i zahvalnost. Oni nisu krivi za to što nema dovoljno kreveta za smeštaj bolesnika, za to što nema dovoljno lekara ni sestara, opreme, aparata, za naša duga čekanja i neadekvatne uslove.

Sve to čega nema i njih tišti, ali ćute i rade najbolje što umiju da bi nama bilo bolje. Neka krivci odgovaraju za neadekvatne uslove, a lekari, medicinske sestre i tehničari koji dele našu sudbinu, koji se razboljevaju lečeći nas, radeći u nemogućim uslovima, zaslužuju našu podršku i naše veliko hvala.

Hvala doktorki Lejli Ćeranić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6046 pregleda