IAKO RANjEN, POKUŠAO DA SAVLADA LOPOVA: Kradljivac nije prestajao da ga ubada dok je ležao krvav-poznato stanje novosadskog inspektora

    2 godine pre 485 pregleda Izvor: novosti.rs
INSPEKTOR novosadske policije U. N. (33), koji je teško povređen u sredu kada je, iako van dužnosti, pokušao da spreči krađu automobila u naselju Salajka, oporavlja se u bolnici od višestrukih povreda nanetih nožem.

On je, kako saznajemo, odmah operisan i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Policijski operativac je zadobio desetak rana po nozi i ruci, a prilikom pada na zemlju, iščašio je i desni lakat.

Osumnjičeni za pokušaj njegovog ubistva, Dimitrije S. (43), kako saznajemo, nije prestao da napada inspektora ni kada je ovaj teško povređen pao na asfalt u Ulici Save Đisalova. Prema onome što su nam ispričali neki od očevidaca, napadač je zamahivao sečivom, verovatno nameravajući da inspektora ubode i u predelu vrata, dok je okrvavljen ležao na trotoaru.

– I pored svega, inspektor se nepovređenom rukom borio, pokušavajući istovremeno da se odbrani od napada, ali i da savlada napadača – ispričao nam je jedan od očevidaca. – Napadač je zatim pobegao odatle „puntom“ koji je ukrao od policajca. Brzo su stigle ekipe policija i Hitne pomoći, a prizor je bio uznemirujući.

Dimitrije S. je, kako se pretpostavlja, nameravao da provali u nekoliko automobila, što mu ne bi bilo prvi put. Ovaj Novosađanin, sa debljim dosijeom, iza sebe već ima 35 krivičnih prijava, i to uglavnom za teške krađe. Čak sedam puta je osuđivan za to krivično delo, a 2008. je bio osuđen i zbog silovanja.

Krađama se, kako saznajemo, bavio i van granica naše zemlje, gde je upadao u vile imućnijih ljudi, pa je tako pre 18 godina, u Češkoj bio osuđen na tri godine zatvora, takođe zbog krađe. Iz te zemlje je proteran na 10 godina.

Otac osumnjičenog, koji nosi isto ime i prezime, takođe je „poznat“ po krivičnim delima, posebno u vezi sa drogom, zbog kojih je osuđivan, ali je po izlasku iz zatvora nastavljao po „starom“. Hapšen je i za vreme „Sablje“ i nalazi se na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne, a navodno je početkom veka sarađivao sa „zemunskim klanom“ i od njih nabavljao drogu, koja se prodavala po Novom Sadu i okolini.

DIMITRIJE S. posle bekstva policajčevim automobilom, koji je slupao na uglu ulica Sentandrejski put i Partizanska, peške je  otišao do Ulice Đorđa Zličića i tu se sakrio u kući sa brojem 33 u kojoj živi njegova majka.

Kada je policija krenula da ga hapsi, on je spremio merdevine, verovatno nameravajući da se popne na krov i da tako pobegne, ali mu to nije uspelo, pa je brzo uhapšen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: