Kon: Situacija nije stabilna, Beograd do kraja nedelje može biti zatvoren

    2 godine pre 389 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da da ako građani Beograda ne budu nosili maske, nema drugog izbora osim zatvaranja.

– Građanstvu i vlasti svima kažem sada, ako ne funkcionišu maske onda mora lokdaun, zaključavanje, kako će da se sprovodi to me ne interesuje više. Pravnici treba da sjede i da objašnjavaju zašto nešto može ili ne. Od početka pričam da je moja jedina partija epidemiologija, i neću se maći od toga. Radim svoj posao i ništa drugo – dodao je Kon.

Epidemiolog Kon izjavio je da se u svijetu sve manje govori o vakcini protiv korona virusa i da to indirektno nešto pokazuje. Osim što vakcinu ne treba još zadugo očekivati, Kon je ukazao da i kad je bude – neće biti masovne vakcinacije protiv korona virusa i da će vakcine, ako se pojavi, biti u manjim količinama.

– Gledamo šta se dešava oko nas i vidimo ono što nas očekuje, ali se nadamo da će da nas mimoiđe. Činjenica je da ne shvatamo da je korona prijetnja, i dalje se priča kako je stanje kod nas stabilno. Međutim, situacija je krajnje nestabilna, za Beograd je sledeće nejdelje nepovoljno, možda do kraja nedjelje budemo u vanrednoj situaciji – kaže Kon i dodaje:

– Medicinski dio Kriznog štaba mi je dao do znanja da izrazim protest i zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja mjera nošenja maske. Ako nemamo barijere koje će spriječiti kontakte mi otvaramo put virusu – rekao je dr Predrag Kon gostujući na TV Prva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: