Momak koji je spasio djevojku iz požara na Dorćolu: Nisam ni mislio na svoj život, olakšalo mi je što je i ona bila hrabra

    1 mesec pre 499 pregleda Izvor: noizz.rs

Prava drama odigrala se juče na Dorćolu u ulici Visokog Stefana kada je u stanu na desetom spratu buknuo požar. I epolog te priče danas bi vjerovatno bio tragičan da se tu nisu našli momci koji rade na obližnjem gradilištu. Pravi heroji dana su njih petorica koji su spasili devojčicu (15) od požara.

Pavle Gavura (36) i njegove kolege Niko David (30), Nemanja Držajić (20), Lazar Ereš (30) i Nenad Janković (19) heroji su dana. Zajedno su u sekundi smislili način kako da pomognu djevojci da sa terase preskoči na sprat niže, a sada Pavle priča o tome kako je sve izgledalo.

„Ne mogu da se sjetim svakog detalja, čini mi se da sam nesvjestan još uvijek svega. Dobra stvar je što je i djevojka bila prisebna pa smo mogli da sarađujemo“, rekao je Pavle.

Kako kaže, njegove kolege su vidjele da stan gori i svi su potrčali da pruže pomoć.

„Prvo smo probali da razvalimo vrata, ali nismo uspjeli. Onda je komšija sa sprata ispod otvorio i mi smo otišli na njegovu terasu. Čuo sam kako djevojka vrišti: „Gorim, gorim, spasite me“. Htio sam da odem gore, ali onda bismo zajedno izgoreli. Nisam znao šta i kako, ali srećom imali smo kanap kojim su me kolege vezale, kako bih uspio da se popnem“, priča Pavle, na Jutjub kanalu „Online spotlight videos“.

On dodaje da je sreća i što je djevojka bila pri sebi, pa su mogli lakše da je spasu. Cijela ova akcija trajala je nešto više od 10 minuta.

„Ona se pridržala za ogradu i skočila je. Ja sam je uhvatio i spustio na terasu. Nisam razmišljao o svojoj bezbjednosti jer sam znao da su mi tu kolege i drugari koji me drže. Ona je bila u teškom stanju, bukvalno joj je dim iz usta izlazio. Sva je bila uplašena, ali je sreća da je dejvojka živa. Čuli smo da ima opekotine na skoro 60 odsto kože, ali važno je da bude dobro.“, objasnio je Pavle.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6952 pregleda