Pucano iz dva oružja, ubice imale vozača

    7 meseci pre 719 pregleda Izvor: pobjeda.me

Istražitelji su prikupili operativna saznanja o organizatorima i članovima grupe koja je obavila likvidaciju Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) iz Podgorice, čija tijela su pronađena u nedjelju poslije podne kod Kolašina – nezvanično je saopšteno Pobjedi iz izvora bliskih istrazi. 

Prema prvim nalazima istrage, sve ukazuje da se radi o organizovanom ubistvu i da su u likvidaciji učestvovale najmanje tri osobe. Kako saznajemo, inspektori su utvrdili da su dvojica Podgoričana ubijena u subotu veče sa više hitaca pištoljske municije različitog kalibra. Tragovi koje su prikupili iststražitelji nesumnjivo potvrđuju da su dvojica egzekutora imala i vozača. Inspektori će na osnovu telefonske komunikacije pokušati da utvrde ko je sve znao da su Peković i Prelević u vikendici i da li se na osnovu analize listinga može otkriti ko su bili egzekutori.

Inspektori čekaju i obdukcioni nalaz koji će biti ključni u rasvjetljavanju zločina i vještačenja izuzetih tragova. Kako nam je rečeno, policija raspolaže operativnim saznanima da su Peković i Prelević prijatelji, a ne isključuje se mogućnost da su bili povezani i sa nekim ilegalnim poslovima. Prelević se, sudeći prema evidencijama bezbjednosnih službi, bavio prodajom narkotika, a njegov osam godina mlađi prijatelj ga je čuvao.

Izvori bliski istrazi navode da mladom Pekoviću ovo nije bio prvi angažman tjelohranitelja, već je i ranije bio u pratnji nekih bezbjednosno interesantnih osoba. Podgorička policija danonoćno radi na rasvjetljavanju zločina o kojem mještani nijesu mnogo dali informacija policiji. I juče ujutro bili su na mjestu zločina i prikupljali tragove. Saslušano je više osoba, među kojima i komšije i članovi porodica ubijenih, kao i bezbjednosno interesantna lica koja su mogla dati neke informacije o zločinu.

– Prikupljena su operativna saznanja za koja se nadamo da će nam pomoći u rasvjetljavanju ovog zločina – kazao je Pobjedin sagovornik blizak istrazi. Prelević i Peković su u četvrtak veče stigli u vikendicu, a posljednji put na telefonskoj mreži su bili u subotu u 20.15 sati, što ukazuje da se zločin dogodio nakon toga. Porodice su bezuspješno pokušavale od subote da stupe u kontakt sa njima.

Izvori bliski istrazi navode da je rano govoriti o motivu dvostrukog ubistva. Za sada se sa sigurnošću zna da je pucano iz dva različita oružja. Prve rezultate istrage istražitelji potkrepljuju i pronađenim čaurama različitog kalibra.

Policiji je u nedjelju oko 18.20 časova A. P. prijavila da joj suprug N. P. (28) ne odgovara na pozive i da se nalazi u vikendici u Uvaču, u blizini Kolašina, sa D. P, te da je komšija naišao i u vikendici zatekao Prelevića bez znakova života. Uviđaj je obavila podgorička policija sa tužiocem. Prema policijskim evidencijama, Prelević i Peković slove za osobe bliske kriminalnim strukturama. Peković je hapšen u avgustu u Siti kvartu u Podgorici zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Policija je tada kod njega pronašla pištolj sa metkom u cijevi. Nemanja Prelević hapšen je 2016. godine zbog sumnje da je posjedovao tri pištolja bez dozvole.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21718 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: