Šljivančanin: Mjere se najviše krše u Podgorici, Budvi, Ulcinju i Herceg Novom

    1 sedmica pre 189 pregleda Izvor: pobjeda.me

Turistička inspekcija, zbog nepoštovanja novih mjera NKT-a, izdala je 141 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 153.250 eura i podnijela 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kazala je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Navodi da su se mjere najviše kršile u Podgorici, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom. Na sjeveru mjere su se najviše kršile u Beranama i Bijelom polju, kazala je Šljivančanin gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kaže i da je po visini izrečenih kazni Podgorica na prvom mjestu.

– Tu smo izdali 62 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 75.700 eura i podnijeli 11 zajhtjeva za pokretanje prekršajnog postupka – navela je Šljivančanin.

Ona je saopštila i da su građani podnijeli 191 žalbu zbog nepoštovanja mjera.

Kada je riječ o podnošenju prekršajnih mjera, ona ističe da se ti zahtjevi uglavnom odnose na subjekte koji u više navrata nijesu ispoštovali preporuke inspektora.

– Sada je toliko ozbiljna situacija da nema mjesta preventivnom djelovanju – poručila je Šljivančanin.

– Ja bih molila ugostitelje, da shvate ozbiljno situaciju i da nam pomognu da i mi ne izričemo kazne i ne zatvaramo objete – poručila je Šljivančanin.

Šljivančanin podsjeća da turistička inspekcija kontroliše oblast ugostiteljstva i poštovanje mjera NKT-a u tom sektoru. Aktivnosti su, kako dodaje, pojačane i rade sa kolegama iz komunalne i uprave policije.

– Svi smo angažovani u cilju kontrole poštovanja mjera NKT-a –  navela je Šljivančanin.

Ona kaže i da nijesu zadovoljni poštovanjem mjera, o čemu svjedoči i veliki broj zaraženih. Dodaje da je na terenu 18 turističkih inspektora u cijeloj Crnoj Gori.

– Uglavnom nailazimo na osoblje u kuhinjama koje ne nosi maske, po meni maske u kuhinji bi trebalo da se nose bez obzira na virus. Veliki broj nepravilnosti se odnosi na nedržanje distance u objektima i na terasama i taj dio najviše i kontrološemo – navela je Šljivančanin.

Pojašnjava da ako gost krši distancu, znači da je ugostitelj to dozvolio, pa kažnjavaju i ugostitelja i gosta.

„Tako da skoro uvijek se sankcioniše ugostitelj“, zaključila je Šljivančanina.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6783 pregleda