Žalili se na presudu od 20 godina zatvora

    1 sedmica pre 423 pregleda Izvor: dan.co.me

Sjednica vijeća Apelacionog suda četrdesetjednogodišnjem Emiru Sarvanu, koji je zbog ubistva tetke DurijePojatić osuđen na dvadeset godina zatvora, odložena je za 17. novembar na zahtjev njegovog branoca. Prvostepenom presudom, koju je u Višem sudu u Podgorici izrekla sudija Vesna Moštrokol, Sarvanu je izrečena i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Sarvan je u svojoj odbrani tvrdio da nisu tačni navodi optužnice da je 30. oktobra 2017. godine ubio svoju tetku Duriju Pojatić, On je, tom prilikom, odbio da ispriča detalje ovog monstruoznog zločina, ali je kazao da će to uraditi u određenom vremenskom periodu kada bude potpuno spreman i „kada mu se slegne”.

Tim vještaka neuropsihijatrijske struke na čelu sa doktorom Stankom Milićem utvrdio je u nalazu i mišljenju da je okrivljeni Sarvan u trenutku izvršelja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunljiv.

U nalazu koji je pročitan na suđenju piše da je djelo psihopatološki motivisano. Optuženi je na suđenju prigovorio ovom nalazu vještaka i kazao da sve što su oni naveli upravo upućuje na činjenicu da je on psihički bolesna osoba.

Prema navodima iz presude, Sarvan je 30. oktobra 2017. godine u Podgorici na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na svirep način s umišljajem ubio Duriju Pojatić. Dok joj je držao zapušena usta i nos, Pojatić je za to vrijeme, usled nanijetih tjelesnih povreda i ugušenja, trpjela bolove i strah jakog intenziteta.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6783 pregleda